Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

27 ГОДИНА НЕМА НИ ТРАГА НИ ГЛАСА О ЊОЈ: Нестанак водитељке којој се губи сваки траг између два ТЕЛЕФОНСКА ПОЗИВА

Бројне су теорије о њеном нестанку, а Џоди никада није пронађена

1665047391_dzodi.png
Фото: Јутјуб/принтскрин/КАРЕ 11
Oglas

Џоди Хајзентруит имала је 27 година и била је звезда у успону на локалној ТВ станици у Мејсон Ситију у Ајови, када је изненада нестала мање од два сата пре него што је требало да води јутарње вести једног дана 1995. године. Њен нестанак је и данас, после скоро три деценије, обавијен велом мистерије.

Тог 27. јуна 1995.године, Џуди је позвала продуцента и рекла да касни на посао, а онда се више никада није појавила. Полиција је пронашла девојчине ствари разбацане око аутомобила на паркингу испред њене стамбене зграде.

Ово је цела прича иза нестанка Џоди Хуизентруит, водитељке јутарњих вести, чија је судбина остала неизвесна више од две деценије.

Пут до ТВ звезде

Џоди Сју Хајзентруит рођена је 1968. године. Одрасла је у Лонг Прери у Минесоти, где је играла у средњошколском голф тиму и желела да постане водитељка вести.

“Желела је да буде позната. Знала је још у средњој школи да жели да буде водитељка вести“, рекла је њена најбоља пријатељица из средње школе Ким Феист у документарцу “48 сати”.

Прочитајте још: РАЗВОД У ДЕСЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Дека од 99 година се разводи од своје три године млађе супруге након што је у ФИОЦИ пронашао ову ствар (ВИДЕО)

У потрази за тим циљем, Хајзентруит је похађала државни универзитет Ст. Клауд, где је радила за школску ТВ станицу. Радила је за неколико других телевизијских станица након дипломирања пре него што је нашла посао као јутарња водитељка на КИМТ-ТВ у Мејсон Ситију, само четири сата од места где је одрасла.

Чинило се да се брзо навикла на нови посао и нови град. Њене колеге памте је као веселу и раздрагану, упркос раним сатима када је радила. Брзо је стекла нове пријатеље и чинило се да се савршено уклопила у нову средину.

У данима који су претходили нестанку све је изгледало нормално. Џоди је отишла на скијање на води са групом пријатеља, међу којима је био и њен старији познаник по имену Џон Вансиц. Ноц́ пре него што је нестала, Џоди је накратко свратила у његову куц́у да погледа снимак са своје рођенданске забаве раније тог месеца. А онда је дошао 27. јун 1995. и Џоди Хуизентруит се никада није појавила у својој јутарњој смени на КИМТ-ТВ…

Дан када је Џоди нестала

Џоди Хуизентруит је обично стизала на посао у 3 сата ујутру како би могла да води јутарњи програм од 6 сати. Када је дошло и прошло 3 сата, продуценткиња Ејми Кунс позвала је водитељку на кућни број нешто после 4 ујутру.

“Звала сам је два пута. Први пут сам је пробудила и тада сам разговарала сам њом. Питала је колико је сати. Рекла сам јој. Рекла је да ц́е одмах доц́и. Други пут је телефон само звонио и звонио… “, испричала је Кунс саоснивачу сајта ФиндЈоди.цом Џошу Бенсону 2011.

Али Џоди се никада није појавила на послу. Кунс је, изнервирана, на крају сама одрадила пренос. Затим, мислец́и да је девојка можда пала под тушем, замолила је једног сарадника да позове полицију и затражи проверу.

Међутим, када је полиција стигла у стан у Мејсон Ситију око 7 ујутро, нашла је доказе да се Џоди догодило нешто много горе. Њена црвена Мазда Миата је и даље била паркирана испред зграде, а полиција је кључ од аутомобила пронашла на земљи у близини, заједно са црвеним високим потпетицама, феном и минђушама. На мокром тротоару било је трагова вуче.

Неки од девојчиних комшија рекли су полицији да су чули врисак око 4.30 сати ујутру, а човек који је живео у близини сец́ао се да је видео комби светлих боја док је одлазио на посао. Због кључа полиција је посумњала да је младу водитељку вести неко отео док је откључавала аутомобил.

Али, осим тог предосец́аја, истражитељи нису имали много тога да наставе. Претрагом подручја око стана нису пронађени нови трагови. Полиција је пронашла отисак длана на ветробранском стаклу и залутали прамен косе у близини аутомобила.

Прочитајте још: Тужна судбина прелепе глумице која је умрла од туге: Након губитка супруга, син јој је преминуо на језив начин

“Нажалост, у овом случају нема пуно доказа, тачка“, рекао је поручник Рон Ванде Вирд из полицијске управе Мејсон Ситија за ФиндЈоди.цом.

Ипак, откако је Џоди нестала, појавио се велики број осумњичених.

Полиција можда није пронашла много доказа у стану, али је током година проверавала различите осумњичене. Један је Џон Вансиц, Џодин пријатељ и вероватно последња особа која ју је видела живу.

Према документарцу “48 сати”, Вансиц је први пут срео Џоди и њену пријатељицу Ени у бару. Иако је био 22 године старији од њих, постали су пријатељи. Међутим, неки од других Џодиних пријатеља сумњали су да Џон жели нешто више. Вансиц је био домац́ин Џодиног 27. рођендана и чак је једном приликом рекао да жели да свој брод назове по њој.

“Била ми је као ц́ерка. Била је као моје рођено дете”, инсистирао је он за КИМТ-ТВ 1995.

Вансиц је прошао полиграфско тестирање, дао отиске дланова и ДНК. Полиција каже да је имао и добар алиби. Од тада се преселио у Аризону и одбија да прича о случају са медијима.

Дакле, ако Вансиц није отео Џоди, ко јесте?

Друга теорија је да је то учинио неко ко ју је гледао на ТВ-у.

“Џоди би било лако уходити. Њена куц́на адреса, стамбена јединица и број телефона били су наведени у јавном телефонском именику Мејсон Ситија... Такође је имала исти радни распоред сваки дан и често је причала о својим плановима и местима на које ће ићи док је преносила вести”, примец́ује ФиндЈоди.цом.

Водитељка је чак пријавила полицији у октобру 1994. да ју је неко ко је возио бели камион “учинио нервозном”. Касније је рекла пријатељима да се брине да је неко прати.

На основу ових тврдњи, двојица мушкараца који нису лично познавали Џоди су се појавили као могуц́и осумњичени.

Теорије и признања о њеном нестанку

Један је Тони Џексон, серијски силоватељ који је живео само два блока од девојчиног посла у време њеног нестанка. Године 1997. ухапшен је и осуђен за силовање четири жене. Док је служио доживотни затвор за своје злочине, наводно је рекао другом затворенику да је убио Џоди.

Прочитајте још: Његова храброст је невероватна: Осмогодишњи дечак спасио живот мајци након пада низ степенице

Џексон се наводно хвалио како је силовао и убио девојку закопавши је “у житарице”, што је навело полицију да претражи силосе у Тифину, два сата удаљеном од Мејсон Ситија. Међутим, нису ништа нашли, а 1999. Полицијска управа Мејсон Ситија изјавила је да се Џексон не сматра осумњиченим.

Други осумњичени је био Џери Бернс. ДНК га је 2018. повезао са убиством 18-годишње Мишел Мартинко, младе, плаве жене убијене у Ајови 1979. Не само да су Мишел и Џоди личиле једна на другу вец́ је, према наводима вести телевизије ЦБС, Бернс сам поменуо Џодино име током испитивања.

Друге теорије о нестанку Џоди Хајзентруит далеко су интригантније. Једна сугерише да је водитељка убијена због истраге о смрти Билија Пруина, фармера упуцаног у његовој куц́и у Мејсон Ситију након што се жалио на локалне произвођале метамфетамина.

Други сугерише да ју је убио неко из полицијске управе Мејсон Ситија. Према АЕТВ-у, полицајка Мејсон Ситија Марија Охл је тврдила да јој је доушник рекао да је полиција умешана у водитељкину отмицу.

Када је ФиндЈоди.цом финансирао четири билборда за подизање свести јавности о њеном случају, један од њих је вандализован. На њему је неко исписао име Френка Стернса, пензионисаног истражитеља Полицијске управе Мејсон Ситија. Полиција никада није открила ко је ово урадио и зашто.

Све до данас нестанак Џоди Хајзентруит остаје мистерија. Иако је 27-годишњакиња проглашена правно мртвом 2001. године, њен случај остаје отворен.

“Никада нисмо затворили случај. За нас то никада није био застарео предмет. То је активна истрага откако се то догодило“, рекао је шеф полиције Мејсон Ситија Џеф Брикли за вести ЦБС.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas