Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАДЉУДИ

ЧУДЕСАН БЕГ Станислова Курилова и још невероватнија СМРТ овог чудног човека

Совјетски океанолог је успео да побегне на Запад скочивши са брода у океан и пливао је без престанка три дана и три ноћи...

1611135010_scuba-diving.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Чак и када ситуација изгледа безизлазно, могуће је пронаћи излаз - само ако имате довољно храбрости и памети. То је показао совјетски океанолог Станислав Курилов.

Прочитајте још: "Свевидеће око" је ДОКАЗ: Међу нама су ПОСМАТРАЧИ и то је разлог зашто нас ВАНЗЕМАЉЦИ ОТИМАЈУ

Рођен у Владикавказу, на југу Русије, 1936. године, одмалена је волео воду и пливање. Покушао је чак да се као малолетник запосли у Балтичкој флоти, што му није успело. Студирао је психологију, завршио наутичку школу, а дипломирао океанологију у Лењинградском хидрометеоролошком заводу.

Сестра у Канади
Дозволу за одлазак на инострано службено путовање није могао да добије, пре свега зато што је његова сестра живела у Канади, па се сматрало да постоји реална опасност да пребегне код ње.
Био је инструктор роњења у Владивоскоку.

После тога радио је у огранку Института за океанологију Академије наука СССР-а у Лењинграду, био инструктор роњења у дубоком мору на Институту за биологију мора у Владивостоку.

Осим мора, привлачила га је и јога, коју је учио из прокријумчарених књига, јер је то била табу-тема у СССР-у, и почео озбиљно да размишља о одласку из земље.

Брод "Совјетски Савез" кренуо је ка екватору...

Курилов је почео да тражи начин за бекство, а излаз се појавио спонтано, када је угледао рекламу за крстарење бродом "Совјетски Савез", који је децембра 1974. полазио из Владивостока и требало да плови до екватора и назад. Будући да није било предвиђено пристајање у луке, није mу билапотребна излазна виза.

Прочитајте још: АНТАРКТИК крије НАЈВЕЋУ ТАЈНУ на свету: АТЛАНТИДА се налази под ледом?

Курилов 1974. године Фото: Youtube/ screenshot  RvI VT2

Без проблема се укрцао и, израчунавши оптималну руту на мапи, у ноћи 13. децембра 1974. Станислав је скочио са крме са висине веће од 12 метара. Чудесно је избегао да га раскомада пропелер, навукао је пераја и маску и запливао према обали.

Пливао је на отвореном океану три дана...

Без сна, хране и воде за пиће, и без икакве додатне опреме, пливао је отвореним океаном готово три дана и ноћи. Коначно је доспео до обале острва Сиаргао (Филипини). Због проблема са навигацијом и струјама, планираних осамнаест километара претворило се у скоро стотину. Издржљивост коју је показао Курилов, по његовим речима, била је резултат дугогодишњег вежбања јоге.

Без сна, без хране, без одмора допловио је до...

Информације у бекству убрзо су доспеле у међународну штампу, и после истраге од стране филипинских власти и притвора, депортован је у Канаду и добио канадско држављанство. У одсуству је у СССР-у осуђен на 10 година робије - због издаје земље.

Прочитајте још: Сељак је ископао ЧИНИЈУ и свима је било јасно да је ВЕОМА СТАРА, а онда је уследио ШОК и питање: КАКО ЈЕ СТИГЛА ОВДЕ?

Интервју Фото: Youtube/ screenshot  RvI VT2

У Канади је Курилов прво био пица-мајстор, али убрзо је остварио свој сан и почео да ради за канадске и америчке компаније које су се бавиле истраживањем мора (проналажење минерала на Хавајима, рад на Арктику, океанографска истраживања у екваторијалним водама).

У Канади је радио као пица мајстор, а онда постао израелски држављанин.

Током једног од својих радних путовања у САД, састао се са израелским писцима Александром и Нином Воронел. На њихов позив посетио је Израел, где је упознао тамошњу новинарку Јелену Гандељеву, 1986. су се венчали и Курилов је постао израелски држављанин.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИЦЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Изгледало је да је све "дошло на своје": бавио се послом који воли, био је са женом коју воли и био је - слободан... А онда се догодило нешто што, теоретски, не би требало да се деси искусном рониоцу: 29. јануара 1998, приликом роњења на Тиберијадском језеру у Израелу, ослобађајући апаратуру које је била упетљана у рибарске мреже - Курилов се заплео у мреже и остао без кисеоника. Сахрањен је у Јерусалиму на мало познатом гробљу немачке заједнице темплара.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas