Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХУМАНОСТ ПРЕ СВЕГА: Млада мисица оставила круну и посветила се спасавању живота током пандемије вируса (ФОТО)

Баша Мукерџ је млада докторка и Мис Енглеске.

1613060852_dfafa.png
Фото: Принтскрин / инстаграм / бхасхамукхерјее
Oglas

Због пандемије, др Баша Мукерџ (25) из Дербија, постала је Мис Енглеске са најдужим стажем икада.

Прочитајте још: Јована Арсић (24) кратко описала живот на Космету: Имамо 4 кафића и 4 бутика, али недостаје ми само дружење

Одмах након што је добила титулу почела је да ради у болници у Бостону као лекар приправник. Баша је одувек била независна, волела је да путује по целој земљи, ишла је на разна такмичења и кастинге. Говорила је себи: - Ако желим да урадим једно, морам да урадим и друго како треба. Да бих могла да плешем или се бавим манекенством, морам да се побринем да радим и свој посао. 

Њени родитељи су дошли у Велику Британију из Колкате, Индије, када је она имала 9 година и увек су јој говорили о важности сигурног посла. Очекивали су да ће се бавити медицином, пошто је то поштована професија у азијским породицама, али поред тога, она је желела и богату академску каријеру. - Бити медицинар држи вас на ногама и уживам у осећају да помажем некоме - рекла је ова мисица.

Прочитајте још: Пријавила се за посао, па добила одговор који ју је РАСПЛАКАО: Писмо је хит, а људи су збуњени: "Да ли је ово слатко или језиво?" (ФОТО)

Најлепши осећај је када знате да сте некоме помогли

Радила је два месеца у струци, а онда је требала да почне припрема за текмичење за Мис света, у децембру 2019. године. Она је путовала по свету од Африке, преко Турске па до Индије - не размишљајући да ће се у свету догодити огромна промена. Када се пандемија раширила по читавом свету, она је била на почетку турнеје по Индији. Тада је била у хотелу, а читава држава је била на прагу закључавања. Колеге су јој слале поруке о пандемији и колико су сви били заузети, и тада је она помислила: "Требала бих нешто да урадим, одмах!"

- Од тада сам прешла у краљевску болницу Дерби. Радим на уролошком одељењу, али када добијете позив онда морате да одете на ковид одељење. Док бринете о другима, не размишљате о себи. 

Прочитајте још: Ову жену суд је још 2017. прогласио – МРТВОМ: Сви документи су јој неважећи и покушава да докаже да је жива, али систем је НЕ ЧУЈЕ

Написала је песму под називом "Невидљиви ореол" која говори о непрекидном раду особља, начину на који се колеге међусобно подржавају и "палим херојима" које су изгубили живот током пандемије. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas