Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

„Мислила сам да сам депресивна, али само сам живела у погрешној земљи“ : Шпањолка је поделила своје искуство, након пресељења у другу земљу (ВИДЕО)

Где бисте ви радије одгајали децу?

1679226422_naslovna-devojka-111.jpg
Фото: Инстаграм принтсцреен/ _анагилдерслееве
Oglas

Ана Гилдерслив, се из родне Шпаније преселила у Америку са својом породицом, па са својим пратиоцима на Инстаграму и ТикТоку дели разлике у културама, а говори и о томе како је родитељство веома различито у ове две земље.
Она је у свом видеу рекла, да је родитељство у Америци „досадно“, и мислила је да је депресивна док није схватила да је то само културни шок. Као главне разлике она наводи балансирање између посла и живота. На почетку свог видеа, млада жена се присећа да јој је неко некада рекао - ''мислила сам да сам депресивна, али само сам живела у погрешној земљи'', те се сложила са тим речима, схвативши да их сада разуме боље.

Она каже да Шпанци сваки дан иду на различите друштвене догађаје чак и радним данима, док људи у САД обично одлазе куц́и након посла и не друже се. Такође наводи, да су Американци доступни за дружење само викендима, као и да се то мора уговорити недељама па чак и месецима унапред!

Вец́ина родитеља у Шпанији ц́е своје слободно време проводити са децом и другим родитељима на игралишту, ц́аскајуц́и, и за та дружења се спонтано организују. Такође је напоменула како у Шпанији сви рођаци живе јако близу док у Америци иду са краја на крај континета да би видели своје ближње.

Већина људи који су гледали и коментарисали њен видео се слажу са њом, од којих су многи из САД.

@_анагилдерслееве Мy тхоугхтс он парентхоод/мотхерхоод ин тхе У.С🇺🇸 вс Спаин🇪🇸 #цултуресхоцк #ливингаброад #ливингаброадwитхкидс #мотхерхоодјоурнеy #мотхетхоод #момсофтикток #момлифе #момток #спаин #уса #фyпシ #леарнонтикток ♬ оригинал соунд - Ана Гилдерслееве

 

„Много радимо, мало смо плаћени, не можемо да приуштимо ни здравствену негу. Под стресом смо“, навела је једна коментаторка.
„Не бих се могла више сложити! Живела сам годину дана у Шпанији и обожавала сам то што смо радили разне ствари током недеље. Мрзим кад морам да живим од викенда до викенда“, додала је друга.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas