Oglas
Oglas
· · Коментари: 2

НЕСВАКИДАШЊА ИСПОВЕСТ: Жена ЗАБОРАВИЛА 20 година свог живота након што се ПРЕХЛАДИЛА (ФОТО)

Клер Мафет-Рис из Енглеске мислила је да је покупила прехладу од свог најмлађег сина и да има симптоме сличне грипу па је отишла да се одмори, али када њен муж није могао да је пробуди, почела је борба за живот

1649321755__________________________________________________________________________5477499988.jpg
Фото: Принтскрин/Канал4
Oglas

Мајка двоје деце која је отишла у кревет након што се осећала слабом, пробудила се две недеље касније са 20 година избрисаним из њеног сећања.

Обична прехлада се претворила у хорор

Клер Мафет-Рис (43) почела је да пати од „симптома налик прехлади“ у марту 2021. након што је покупила вирус од свог сина Макса и одлучила је да се одмори. Али када је њен муж Скот покушао да је пробуди следећег јутра, била је без свести.

Причајући њихову причу за медије, Скот се присетио: „Постајала је све летаргичнија и отишла је у кревет ноћ уочи Дана очева, а ујутру нисам могао да је пробудим."

Престрављени муж је позвао хитну помоћ и Клер је хитно пребачена у Краљевску лондонску болницу. Када је стигла, имала је неколико напада и стављена је на респиратор недељу дана.

Прочитајте још: "ЉУБАВ НА ПРВИ ПОГЛЕД": Удала се за 27 година старијег професора, а сви мисле да је с њим из ОВОГ разлога (ФОТО)

Клер је стављена је у индуковану кому у нади да ће њено тело почети да зацељује - и на срећу, пробудила се 16 дана касније, али иако је била свесна, није била иста и није могла да се сети најосновнијих чињеница о свом животу.

Фото: Принтскрин/Канал4

Клер је рекла: Могла сам да се сетим лица своје породице, али питала сам за наше мачке – од којих је једна била успавана неколико недеља раније, а друга три године пре."

Губитак сећања

Иако је препознала Скота, није могла да се сети његове просидбе, дана њиховог венчања или рођења њихове деце. „Нисам могла да се сетим празника или нечег сличног. Нисам могла да се сетим 11. септембра, Ковида или закључавања", рекла је она.

Скот се присетио ужаса што је видео своју жену у коми - без појма шта није у реду са њом.

„У почетку сам мислио да је претрпела мождани удар, а када су је први пут одвели у болницу мислили су да је крварење у мозак, али је то искључено“, рекао је он.

Фото: Принтскрин/Канал4

Прве недеље нису знали шта се дешава. На крају је Клер дијагностикован вирус који се зове енцефалитис који је напао њен мозак - а Скоту је лакнуло када се његова жена пробудила.

Када је схватила да се не сећа последњих 20 година свог живота, Клер је пала у очајање.

„Она је говорила о мртвим члановима породице у садашњем времену и морао сам да саопштим вест да нису живи. Морао сам да седнем и кажем јој ко је умро и она је туговала други пут. Најважније је имати је у близини и покушавамо да створимо нове успомене, гледајући филмове и слике да видимо да ли се успомене враћају или да то поново проживи" - рекао је Скот.

Поглед у будућност 

Присећајући се тренутка када је отворила очи, Клер је рекла да је халуцинирала - и чак је почела да говори људима да је Фил Колинс њен рођак. Такође је мислила да је плафон изнад њеног болничког кревета заражен осама.

Клер је провела последњу годину на опоравку код куће са Скотом и дечацима, али њено сећање је још увек у делићима.

„Могу себе да препознам на фотографијама, али се не сећам да сам икада била тамо“, објаснила је она и додала да је људи често питају да ли их се сећа.

Рекла је да јој је неуролог рекао да је до сада требало да се сети ствари - али сећања нису дошла.

„Заиста ме је натерало да се фокусирам на будућност и ако не могу да вратим сећања направићу нова“, рекла је она.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas