Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Од ЊЕ су се бојали криминалци и полицајци: Ово је најозлоглашенија .жена у историји Аустралије

Америка је имала Ал Капонеа, а Аустралија… ову жену! Матилда “Тили” Дивајн била је краљица сиднејског подземља а, иронично, једина права “конкуренција” била јој је - још једна дама!

1644770865_matilda.jpg
Фото: Wикипедиа / Тиллy_Девине
Oglas

Матилда “Тили” Дивајн била је на челу најмоц́није банде у Аустралији токо ‘20-их година прошлог века и сматрана је “краљицом Сиднеја”… ок, бар његовог подземља!

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Да ли знате како гласи ПРАВИЛНА МНОЖИНА РЕЧИ ПЕТАК?

Дивајн је прозвана “најгором женом у Сиднеју”. Након година рада као проститутка први пут је ухапшења 1925. након што је бритвом исекла руку једног мушкарца.

- Нисам стигао да кажем ни реч! Ова је повикала: “Ено га, курвин син!“ и замахнула руком, а ја сам ставио шаке на лице да се заштитим. Осетио сам убод. Када сам отворио очи, крв ми је попрскала лице - рекао је Томас Корк, жртва Тили Дивајн након што се опоравио.

Полицијски документи наводе да је бритва замрљана крвљу откривен у олуку у близини куц́е госпође Дивајн што је повезује са злочином.

Испоставило се да је ово тек почетак приче…

Најгора од најгорих

Матилда Дивајн рођена је у Енглеској 1900. године као Матилда Твис. Почела је да ради као проститутка након што је напустила школу. Удала се за извесног Џејмса Едварда Дивајна - или Великог Џима - 1917. године, а пар се преселио у Сиднеј две године касније. Колико је познато управо Велики Џим је почео да је подводи мушкарцима у Сиднеју, чак је и возећи на места где су је чекали “клијенти”. 

Досије ове даме ускоро је постао прилично дебео, а у њему се могло наћи све - од увредљивог понашања и напада. до проституције, подвођења, непоштовања суда… и то све пре него што је напунила 30!

У полицијском извештају из 1985. године Тили је описана као проститутка “најгорег типа” и “сарадница најгорих криминалаца”.

Прочитајте још: Жена је ОДМАХ ОСТАВИЛА мушкарца након што је пронашла огромну "ЦРВЕНУ ЗАСТАВУ" у његовом ауту (ВИДЕО)

 

Госпођа Дивајн је провела две године у затвору Лонг Беј јер је одсекла руку господину Корку, а по изласку је била одлучна да покрене сопствени “бризнис” - бордел, уместо да настави живот као проститутка. Успела је да се запосли као мадам, искористивши рупу у закону по којој је то била илегална професија али само за мушкарце.

Поседовала је куц́у са три спавац́е собе у источном предграђу Сиднеја и била је домац́ин многих гангстерских журки. Велико имање су штитили њени телохранитељи и померанци које је много волела и држала их је као љубимце и чуваре.

Краљица Сиднеја

Ниска растом и тешка свега 50 килограма, Дивајн је ипак сејала утеривала страх широм Сиднеја - како међу поштеним светом тако и међу, традиционално мушким круговима криминала. Проширила је посао са борделима, а ускоро стала и на чело банде која је терорисала читав Сиднеј. 

Са собом је увек носила бритву која је постала њен “заштитни знак”, а њено богатство само је расло и данас се процењује на више милиона долара. Уживала је у гламурозном животу, размећући се крзном, дијамантима и свим могућим луксузом. 

Велики Џим је радио као Тилин помоћник, али се ‘40-их она коначно развела од њега и преудала за пензионисаног морнара Ерика Парсонса. Само неколико месеци након венчања у једној свађи га је упуцала. Интервенисала је полиција, али Парсонс није поднео тужбу. Колико је познато, касније су живели у складном браку све до његове смрти од рака 1958. године.

Супарница!

Иронично, највећа претња по пословање Тили Дивајн долазила је од још једне “мадам подземља”. Супарничку банду водила је такође жена - Кеј Леј, а њихово ривалство постало је легендарно. 

Леј је свој посао започела отварањем малих илегалних продаваоница алкохола. Ускоро је око себе окупила банду која је пазила на њене интересе, али се тако неумитно прочула, а прича о њој стигла је и до Дивајн.

А, Сиднеј није био довољно велики за њих две!

Банде су се међусобно сукобљавале на улици, организујући заседе у којима су често страдали и невини пролазници. Дивајн је наводно и сама једном ушла у физички сукоб 1929. године огребавши бритвом једну од Лејиних пријатељица.

Смрт у банкроту

Иако је важила за најбогатију жену Сиднеја и највећег криминалца у историји Аустралије Тили је на крају умрла шворц! Као и у случају Ал Капонеа, главе су јој дошли порески инспектори. 

Иронично, иста судбина задесила је и њену супарницу Леј. До краја 50-их обе су изгубиле већину богатства, а са новцем догодио се и губитак моћи. Јер, на криминалној сцени Аустралије појавили су се “неки нови клинци” - млади мушкарци жељни крви са којима ни Дивајн ни Леј нису знале да се носе.

На неки начин, Дивајн и Леј имале су само једна другу, а свет које су познавале нестајао им је пред очима. Кеј је умрла прва. Тили је дошла на сахрану. Одала је почаст свом “најбољем непријатељу”.

Прочитајте још: "КУМ ЈЕ ЗАПЕО У ПАКЛУ": Забавља се са ВИКТОРИЈАНСКИМ духом и жели да се уда за њега, али имају један велики ПРОБЛЕМ (ВИДЕО)

 

Последњи бордел Дивајн је продала 1968. и након тога се потпуно повукла у самоћу. Умрла је две године касније од рака. На сахрани није било скоро никог. Наџивео ју је син и двоје унучића, али чинило се да није не жали за одласком “најгоре жене Сиднеја”.

На крају, живот Матилде Тили Дивајн у једној реченици сажео је тадашњи полицијски комесар Норман Алан који је рекао: “Била је зликовац, али ко сам ја да јој судим?“

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas