Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БОРБА СА ДРЖАВОМ

Ову жену суд је још 2017. прогласио – МРТВОМ: Сви документи су јој неважећи и покушава да докаже да је жива, али систем је НЕ ЧУЈЕ

Њена "смрт" резултат је дуготрајног правног спора у ком је учествовала бивша запослена њене компаније за чишћење.

1612693685_zena-koju-su-proglasili-mrtvom.jpg
Фото: Принтскрин / Твитер / Мицхаëл
Oglas

Јеанне Поуцхаин из Француске забуном је проглашена мртвом још 2017. године и све ово време 58-годишњакиња се бори за "оживљавање". Наиме, сви њени службени папири већ више од три године су – неважећи.

Прочитајте још: Била је проблематична, палила је кућу, покушала самоубиство, а доживотног затвора спасио ју је мајчин дневник

Поуцхаин је појаснила да је њена "смрт" резултат дуготрајног правног спора у ком је учествовала бивша запослена њене компаније за чишћење, а који је кулминирао након што ју је апелациони суд у Лиону прогласио мртвом у новембру 2017. године.

Дуго није одговарала на писма

- Отишла сам да се посаветујем са адвокатом, који ми је рекао да ће се то брзо решити јер сам била код свог лекара, који је потврдио да сам још увек жива. Али, будући да је дошло до правне пресуде, то није било довољно - изјавила је несрећна жена.

Године 2004. Поуцхаин је бивша запослена одвела на индустријски суд након што је добила отказ јер је њена компанија за чишћење изгубила важан уговор. Запосленој је досуђена одштета у висини од 14.000 еура, која јој никад није исплаћена јер се случај водио против компаније, а не против Поуцхаин лично.

Прочитајте још: Преминулој Бобани Величковић брат посветио песму: "Недостајеш" (ВИДЕО)

Након пет година, запослена је поновно тужила бившу шефицу, али суд је тај случај одбио. Још неколико година касније, иста је рекла суду како је овој слала писма, али да она никада на њих није одговорила. Суд је стога закључио да је Поуцхаин – умрла.

Бескрајно повлачење по судовима

Њеном сину и супругу затим је наређено да морају да исплате одштету. То је резултирало тиме да је Поуцхаин избрисана из свих службених евиденција, а, осим тога, њена лична карта, возачка дозвола, банковни рачун, здравствено осигурање и службени документи свих ових година су – неважећи.

Поуцхаин је оптужила бившу запослену да је измислила њену смрт како би добила одштету, док адвокат бивше запослене тврди да је она та која се правила мртвом не одговарајући на писма како би избегла да плати дуг жени.

Прочитајте још: Након вожње бицикла изгубила је дах, отишла код лекара и сазнала БОЛНУ ИСТИНУ

- Немам документе, осигурање, не могу да користим рачуне у банци… Иако сам жива, тренутно сам ништа, нула. Морам се борити сама, нико то неће учинити за мене. Невероватно је то што ми се догађа, бака мога супруга има 102 године и каже да је свашта видела у животу, али овакво нешто никада”, закључила је 58-годишња Францускиња.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas