· · Коментари: 0

БИЗАРНИЈИ ТРЕНД ОД ОВОГ ТИКТОК ИЗАЗОВА нисте видели: Све за лепоту! (ВИДЕО)

Надмашили сами себе у ''триковима за лепоту''

1670587571_shutterstock_1365617087-ciklus-naslovna.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Нема сумње да је ова апликација за дељење видеа, позната по својим виралним саветима у домену лепоте и козметике, попут оних: '' Хладно ми је'' изглед или ''вампирска кожа'' ефекат.
Ипак, овај најновији превазишао је све до сада виђене!

ТикТок има нови ударни хаштаг #периодфацемаск, или преведено на српски: периодмасказалице. Овај тренд досегао је до шест билиона прегледа, а веровали или не- људи испробавају предлог, судећи по коментарима.

@крyсмаy Реплy то @с1цкгх0у1 ПЕРИОД 😅 #леарнонтикток #крyсмаy #ХолидаyЦоунтдоwн #период #гирл #фацемаск #маск #фyп #хеалтх #типс #WхереИЛиве #едуцатион #блоод ♬ Цалабриа 2007 - Инструментал Миx - Енур

Прочитајте још: Смањите видљивост подочњака на природан начин: Неколико корисних трикова и савета који ће вам помоћи у томе

Докле су људи спремни да експериментишу зарад лепоте, видимо и овим бизарним примером. Овај тренд говори о коришћењу крви из циклуса као- маску за лице. Добро сте прочитали.
И док се овај трик за ''негу коже'' може подвести под различитим називима на ТикТока, срж остаје иста. Корисници узимају крв свог циклуса, генерално скупљајући је уз помоћ менструалне чашице, и наносе је свуда по лицу у нади да ће постићи чист и сјајни изглед коже. Неки верују да ће их ово подмладити, по узору на ПРП методу где се плазма из крви, иглицама убацује у епител коже.

Фото: Схуттерстоцк

Необично нема шта, а да ли су и експерти- дерматолози одушевљени овим трендом? Који могу бити потенцијални ризици, као и да ли ово уопште има ефекта, стручњаци говоре за ''Е!'':

Прочитаје још: Да ли знате шта значи БЕЛА БОЈА НА ЗАСТАВИ? Откривамо симболику државних обележја заставе СРБИЈЕ (ФОТО)

- Кожна баријера не дозвољава крви да продре унутра. Потребан је неки метод ''доставе'' да се прође кроз кожну баријеру. 
- Не постоји ни један научно поткрепљен доказ који подржава ову теорију, да ћете се овим начином подмладити. Ово се обично може постићи уз помоћ иглица, микро-иглица и ласера. Постоје веома ниски фактори раста у вашој крви- или тромбоцитима- који чине мање од једног процента ваше крви.

Овај број није баш ефикасан!- објашњава др.Мишел Ко, сертификовани пластични хирург.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.