· · Komentari: 0

Smanjite vidljivost podočnjaka na prirodan način: Nekoliko korisnih trikova i saveta koji će vam pomoći u tome

Pokušajte da smanjite vidljivost podočnjaka uz pomoć namirnica iz kuhinje

1670243744_shutterstock_1082655899.jpg
Foto: Shutterstock

Uzroci pojave podočnjaka mogu biti razni - neodovljno sna, previše unosa soli i šećera, nedovoljna hidratacija, loše životne navike mogu biti neki od razloga nastanka. Da biste pokušali efikasno da ih se rešite, prvo bi trebalo da pokušate da iskorenite ove loše navike. U međuvremenu, možete se poslužiti nekim korisnim trikovima za koje vam ne treba puno novca ni vremena.

1. Krompir i krastavac u službi lepote

Krastavac poseduje svojstva koja blagotvorno deluju na područje oko očiju, dok istovremeno pružaju prijatan osećaj hlađenja, smanjujući natečenost ovog područja.

Zato, isecite krastavce na tanke kolutove, pa držite na očima 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite, pa osušite tapkanjem kožu, nikako peškirom. Za još bolje efekte, krastavac ostavite oko sat vremena u fružideru pre nego što ga nanesete na oči.

Pročitajte još: Top 5 najboljih izbora ODEVNIH KOMBINACIJA i izgleda za intervjue za posao

Krompir ima slične efekte kao krastavac, a uz sve to ima i efekte izbeljivanja, što posebno pomaže kod tamnih podočnjaka.

2. Ružina voda

Ruža ima svojstva koja pozitivno deluju na elastičnost kože, čineći je zategnutijom. PAmučne tupfere umočite u ružinu vodu i stavite na oči. Držite oko 10 minuta, a potom isperite.

3. Kesice čaja

Kesice crnog, zelenog i čaja od kamilice mogu biti vrlo efikasno rešenje za umorne i natečene oči. Nakon umakanja vrećice čaja u vodu, istisnite cišak tečnosti, pa istavite u fružider da se ohlade. Držite ih na očima 10 do 15 minuta, pa isperite.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.