Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке које правимо приликом коришћења маске за лице: Један корак знатно утиче на њихов ефекат

Приликом коришћења маске за лице требало би да испоштујемо неколико корака

1709403162_shutterstock_112909861.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Маске за лице су посебан третман коже. Неке делују за 10-15 минута, док друге можете оставити да преко ноћи. Оне могу да одговоре на различите типове коже: против старења, замагљивање мрља, минимизирање пора, смањење избијања акни. Али ево о чему треба да водите рачуна када их наносите према стручњацима.

Претпостављате да су све домаће маске добре за кожу

Састојци као што су мед, јогурт и алое вера могу помоћи у смиривању и хидратацији коже, барем на површини. Међутим, не треба сву храну наносити на кожу. Држите се даље од лимуновог сока, сирових јаја или парадајза, јер могу изазвати иритацију.

Такође, престаните да наносите пасту за зубе на бубуљице јер може да погорша постојећу упалу. Боље је користити тоник са салицилном киселином.

Пречесто користите маске од глине

Маске од глине се користе за апсорбовање вишка себума и нечистоћа, нудећи ефекат тонирања и "смањивање" пора. Међутим, када се користе прекомерно, исушују кожу и угрожавају природну заштитну баријеру. Маску од глине користите само повремено.

Пречесто радите пилинг лица

Маске за пилинг су све популарније. Оне садрже ензиме, киселине или витамин Ц и могу чак имати тренутни ефекат уједначавања тона коже. Међутим, не очекујте да ћете се преко ноћи решити пигментних мрља – оне су тврдоглаве и захтевају сложене третмане, понекад чак и ласерске.

Грешка коју правимо са маскама за пилинг је што их користимо пречесто или им остављамо да делују предуго на кожи. Покушајте да поштујете време деловања назначено на паковању, посебно ако говоримо о киселој маски., пишу са сајта Андрееа Раицу.

А ако осетите значајну нелагодност након наношења, одмах исперите са пуно воде. Могуће је да ваша кожа не толерише високе концентрације АХА/БХА киселина. У овом случају можете се одлучити за ензимске маске, које су нежније.

Не чистите кожу претходно

Маске се увек наносе на чисту кожу. Дакле, без обзира на то да ли сте се нашминкали током дана или не, прво морате да оперете лице нежним гелом за чишћење па тек онда нанесите маску, на суву кожу. Када прескочите овај корак, драгоцени састојци маске не стигну тамо где би требало, због накупљања себума или производа за негу који су претходно нанети на кожу.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas