· · Коментари: 0
напад на ремек-дело

Човек прерушен у старицу ТОРТОМ ГАЂАО СЛИКУ МОНА ЛИЗЕ: Свим очевицима упутио је ОВЕ РЕЧИ! (ВИДЕО)

Мушкарац прерушен у старицу у инвалидским колицима бацио је комад торте на Мона Лизу у чувеном музеју Лувр у Паризу, поручио свим присутним људима да мисле на планету Земљу

1653916350_mona-liza-.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Тхе Телеграпххт

Чини се да видео снимци постављени на друштвеним мрежама приказују нашминканог младића, са периком који је у Лувр ушао у инвалидским колицима. Исти човек, чији идентитет није још увек познат, такође је у недељу виђен како баца руже у музејској галерији.

Прочитајте још: ЈАКИ, ОСЕТЉИВИ ИЛИ ПАМЕТНИ? Коју животињу прво угледате открива како вас други виде

"Напад" на Мона Лизу оставио је белу кремасту мрљу на заштитном стаклу, али чувено дело Леонарда да Винчија није оштећено. Чувари су снимљени како изводе овог активисту док је викао и упозоравао изненађене посетиоце у галерији речима: „Мислите на Земљу! Има људи који уништавају Земљу! Уметници вам кажу: мислите на Земљу! Зато сам ово урадио!”

На овом клипу се види како чувари чисте замазано стакло. Званичници из Лувра се још увек нису изјаснили поводом овог догађаја. 

Ово ренесансно ремек-дело из 16. века било је на мети и раније

Слику је 1911. године украо запослени у музеју, те је тај догађа повећао међународну славу ове слике. Такође, слика је је оштећена у нападу киселином који је починио један вандал раних 1950-их и од тада се Мона Лиза чува иза стакла. 2009. године, Рускиња која је била љута што није могла да добије француско држављанство бацила је на слику керамичку шољу, разбила шољу, али није оштетила ни стакло ни слику. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.