· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

ГАДАФИ је био опседнут КОНДОЛИЗОМ РАЈС - 10 невероватних чињеница које можда нисте знали! (ФОТО)

Листа од 10 занимљивих чињеница.

1619770130_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ iconic

1) Седамдесетих година, град Форт Лоудердејл, Флорида, покушао је да створи свој вештачки корални гребен бацивши око 2 милиона половних гума у ​​океан. Наравно, настала је еколошка катастрофа и припадници војске су морали да изроне све те гуме.

2) Валтер Брунинг престао је да пуши цигаре у 103. години јер су постале прескупе. У 108. години поново је почео да пуши цигаре након што је примио цигаре на поклон. На крају је доживео 114,5 година и био је последњи преживели човек рођен 1800-их.

Полиција у Финској успела је да ухвати лопова уз помоћ мртвог комарца.

3) Преко 8.000 музичких дела је тајно створено у нацистичким концентрационим логорима; укључујући симфоније, опере и песме шкрабане по свему, од омота хране до врећа кромпира. Један затвореник је читаву симфонију компоновао на тоалет папиру користећи угљен који му је дат као лек против дизентерије.

Прочитајте још: Туристкиња је направила СЕЛФИ са непознатим човеком - Када је схватила ко је у питању, НИЈЕ МОГЛА ДА ВЕРУЈЕ ! (ВИДЕО)

4) Полиција у Финској верује да је ухватила крадљивца аутомобила уз помоћ мртвог комарца којег је приметила у напуштеном возилу. Полиција је видела да је комарац недавно сисао крв и одлучила је да инсекта пошаље на анализу, а ДНК се поклопила са човеком из полицијског регистра.

5) Гадафи је имао озбиљну опседнутост Кондолизом Рајс, обасипао ју је поклонима чија је вредност достигла 200.000 долара, а познати локални композитор написао јој је песму под називом "Црни цвет у Белој кући".

6) Године 1879. процењено је да је за завшетак Оксфордског енглеског речника потребно 10 година. За пет година стигли су до речи „мрав“ (Ant). Потом је уследио јавни позив читаоцима да помогну. Речник је завршен 44 године касније. Издавачи сада процењују да би једној особи требало 120 година да га сама откуца.

Прочитајте још: Ко је градио пирамиде на Тенерифама: МАСОНИ или митски народ Гуанча који су оставили мумије?

7) Године 1999. група хакера открила је да може да уђе у било који Хотмаил налог једноставним уносом „ех“ као лозинке. Мајкрософт је исправио грешку у року од два сата.

8) Беверли Хилс, Калифорнија, назван је по Беверли Фармс, Масаџусетс, који је добио име по граду Беверли у Енглеској, које је у 10. веку настало од назива „Беверлак“, што значи „даброво језеро“, због великог броја даброва у оклини језера.

9) Шепање је било хир у викторијанској Енглеској. Младе жене су се дивиле правом шепању Александре од Данске, невесте принца од Велса. Жене су лажно шепале како би опонашале "Александрино шепање". Трговци у то време продавали су парове ципела са једном високом потпетицом и једном ниском.

10) Године 1967. совјетски космонаут Владимир Комаров погинуо је у несрећи током мисије Сојуз 1, што га је учинило првим човеком који је умро у свемирском лету. Комаров је био свестан грешке у дизајну шатла и посебно је затражио од власти да му после мисије одрже сахрану са отвореним ковчегом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.