Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОМИЉЕНИ ГОСТ НА СВАКОЈ ПРОСЛАВИ: Како да се пред непознатим људима представите у најбољем светлу?

Током сезоне слава и празника, бићете окружени са пуно људи. Да бисте развили социјалну интелигенцију, није вам потребан чаробни штапић!

1671361891_profimedia-0169536824-porodicni-rucak-text.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Некада је начин на који се представимо, оно што ће пресудити да добијемо посао, изађемо на други састанак
са неким ко нам се свиђа, или добијемо позив за ново дружење. А шта је са тренуцима када се осећамо нервозно, јер би нам пуно значило да оставимо добар утисак- као на пример приликом упознавања партнерове/ партнеркине фамилије?
Социјална интелигенција, или способност да будемо допадљиви и шармантни, отвориће нам многа врата.
Истина, неко се родио са урођеном способношћу да буде спонтан, и да уме са људима, а неко пак може ову особину да развије. Емоционално- социјална интелигенција, или способност да успостављате узајамне односе, да препознате како се други осећају јако је важна.

Прочитајте још: Често ломите или губите ствари у кући? Разлог може бити негативна ЕНЕРГИЈА која је завладала у вашем дому - погледајте како да је отерате

На тај начин се граде односи, а ово је и најисплативији облик интелигенције који можете имати, а он се може развити.

Представљамо вам пар смерница и вештина, које ће вам помоћи да се пред непознатим људима представите у
занимљивом светлу.

1. Памтите имена

Научите да слушате, поред тога што ћете размишљати шта ћете рећи. Људи воле када им неко упамти име, тако се осећају уважено, и поштовано од стране саговорника. Ако помислите и сами, колико вам је пријатније када вас други ословљавају именом. Упамтивши нечије име, одајете утисак да је особа довољно битна да јој упамтите име. Уколико вам ово не иде од руке, покушајте да направите асоцијацију у глави, да повежете име са неким кога већ познајете.

2. Осмех

Свако воли да види пријатељски насмејано лице, које вам иде у сусрет. Осмехујте се искрено, јер осим тога што ћете изгледати лепше, деловаћете пријемчивије и лакше за успостављање комуникације. Људи воле да су у друштву ведрих људи.

3. Научите да ћаскате

Започните разговор неутралним општим темама, на које свако може да се надовеже и понуди своје мишљење. Исто тако, можете слушати прво о чему се говори у друштву, па убацити и свој импут или шалу сходно теми. Ћаскање  се обично своди на неутралне теме, а оно је добро за разлику од дубљих тема, јер не оставља простора за супротстављање и могућу расправу. Уколико би до тога дошло, увек је најбоље да се први повучете, јер не желите да оставите лош утисак, у тој ситуацији је ''ћутање злата вредно''. Корисно би било да имате пар анегдота, или тема у које се разумете, чисто да не бисте морали да смишљате шта да кажете. Ово можете вежбати са пријатељима или породицом, а они ће вам рећи како ваше приче делују- и да ли су довољно занимљиве и духовите.

Прочитајте још: Психолози објашњавају: Зашто нисмо задовољни селфијем?

 

4. Пажња је највећи облик ласкања

Показивање искрене заинтерсованости за саговорника, способност активног слушања шта неко има да каже, оставиће веома пријатан утисак. Слушајте са пажњом, надовезујте се на тему и постављајте питања, али без прекидања саговорника. Јако је битно да будете културни, и не прекидате некога у излагању. Питања не треба да буду провокативна, нити да задиру у нечију интиму. Покушајте са питањима типа:  '' Како вам се допада забава? Да ли имате хоби? Да ли више волите црно или бело вино?'' Али, ако особа већ говори нешто о сбеи, надовежите се на то са потпитањем: '' Бавите се сликарством. То је веома занимљиво. Коју тему навише волите да сликате?''

5. Нашалите се на свој рачун

Укусном шалом на свој рачун бићете другима симпатични, деловаћете ноншалантно и растерећено, а пред таквом особом и остали ће желети да се опусте и отворе.

6. Научите да упутите и примите комплимент

То чините природно, никако нападно и усиљено. Одаберите прави тренутак, па похвалите неки мали детаљ на гардероби или фризуру, нечије кулинарске способности или смисао за хумор. Битно је само да то стварно мислите, јер се неискреност осети. Такође, са осмехом захвалности прихватите комплимент упућен вама.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas