Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

ПСИХОЛОШКИ ТРИКОВИ који увек раде - Да ли сте испробали неки са листе? (ВИДЕО)

Ефикасни психолошки трикови који сигурно раде.

1619703935_psychology-2706902_1920.jpg
ФОТО: pixabay
Oglas

Зашто?

Уколико вас ваш малишан константно бомбардује питањем "Зашто?", довољно је да га збуните одговором "Нисам сигуран, шта ти мислиш?". Они ће сами одговорити на своје питање, а ваше је само да дате малу повратну информацију.

Делите комплименте иза леђа

Како бисте имали позитивно радно окружење, без драме, покушајте са овим триком. Изненадићете се како људи позитивно реагују на комлименте изненађења.

Бацање новчића ће вам помоћи да сазнате како се заиста осећате поводом опција у вези којих се премишљате.

Ко има?

Уместо што питате ДА ЛИ неко има оловку, поставите питање КО има оловку. Уместо што говорите "Нека неко зове хитну помоћ" реците "Позовите хитну помоћ". На тај начин избегавате индиферентне реакције људи.

Прочитајте још: За више пара бирајте НОВЧАНИК У ОВОЈ БОЈИ и без сувишних ствари

Хвала на извињењу

Немојте рећи "у реду је“ кад се неко извини. Реците нешто попут "хвала вам што сте се извинили“. Ако неко треба да вам се извини, онда то значи да нешто није било у реду и да сте заслужили то извињење.

Када касните

Никада немојте да се извињавата када сте оправдано или ненамерно закаснили, уместо тога реците "хвала што сте ме сачекали и сл.".

Уместо што се извињавате за кашњење, захвалите се на стрпљењу.

У праву си

Рећи "У праву си!" уместо "Знам" изгледаћете саосећајније, а не као паметњаковић. Допустите особи да са вама подели неко ново сазнање, без да се постављате у ситуацију свезнајућег.

Прочитајте још: КАКО СЕ КАЖЕ: По мени, по мом мишљењу или је правилно према мом мишљењу?

Име и презиме

Уколико неко пред вама доживи напад анксиозностии или панике и не зна где се налази или не зна да објасни шта се дешава, поставите му основна питања. Како се зовеш? Презиваш? Име оца? Ова питања ће их вратити из емотивног стања и натерати мозак да сарађује.

Бацање новчића

Уколико никако не можете да се одлучите у вези нечега, баците новчић. У тренутку када падне новчић и сазнате која је опција победила, видећете како се осећате тим поводом и знаћете којој сте се опцији више радовали.

Прочитајте још: Срце да стане: Овако је изгледао дирљив сусрет оца и сина после 57 година (ВИДЕО)

Хитна ситуација

Уколико сте на путу до куће и баш вам се иде у тоалет, замислите да сте јако далеко. Ово ће у вашем мозгу прекинути моменат "хитности".

Шала

Када 
Када стојите у групи и неко исприча виц или се догоди нешто смешно, људи имају тенденцију да гледају према особи која им се највише свиђа док се смеју.

 ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas