Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗНАЊЕ

Да ли сте у стању да урадите све са листе? 15 ВЕШТИНА које модерни људи не знају, а ОСНОВА СУ ПРЕЖИВЉАВАЊА!

Ово су наши родитељи знали.

1629910808_campfire-896194_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Свака генерација вешто користи технологију свог доба. На пример, данашњи људи веома добро возе аутомобиле, користе паметне телефоне, постављају системе кућне забаве итд. Проблем је у томе што ако се смак света каквог познајемо икада догоди, све те вештине ће бити бескорисне. С друге стране, вештине наших предака увек ће добро доћи.

У наставку ћемо погледати 15 вештина преживљавања из наше прошлости које су данас углавном заборављене. Ако желите да преживите у свету у коме ослањање на технологију није опција, ове вештине свакако вреди научити.

Прочитајте још: ЉУБАВ СА ВУДСТОКА: Пар пронашао заједничку фотографију НАКОН 50 ГОДИНА, упознали су се на НЕВЕРОВАТАН начин! (ФОТО)

1. Ручно прање одеће

2. Гађање

Способност прецизног гађања пиштољем је вештина која захтева преданост и вежбу. Некада је то била неопходна вештина за опстанак. Данас се, међутим, мало људи сналази са ватреним оружјем.

3. Навигација без ГПС -а

4. Паљење ватре

5. Лов

7. Пречишћавање воде

Стални приступ чистој и свежој води за пиће је веома модерна погодност. Међутим, у прошлости је знање о пречишћавању воде било неопходно за опстанак..

8. Очување хране

Захваљујући обилној понуди хране, као и проналаску замрзивача и фрижидера, знање о очувању хране више није неопходно. Без ових погодности савременог доба, очување хране је од суштинског значаја за опстанак.

9. Везивање чворова

10. Гајење животиња/ биљака

11. Шивење

12. Кување од нуле

13. Предвиђање времена

14. Прављење заклона

15. Ситне поправке по дому

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas