Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је кључ добре комуникације? Једна вештина је посебно важна

Постоји неколико вештина које ће вас учинити добрим саговорником

1692084530_shutterstock_1297522345.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чини се да је данас више него икад раније потребна вештина за успостављање квалитетније и боље комуникације међу људима. Основна правила су врло једноставна и свима разумљива.

За почетак је важно да се у потпуности посветите разговору који водите и да истовремено не обављајте друге задатке. Стручњаци кажу да је битно да сваки разговор започнете под претпоставком да из њега можете нешто да научите. Притом, не намећите своје мишљење, већ га задржите за себе.

Ако вас нешто занима, отворено питајте. Поставите питања која ће вам дати одговор ко је, шта, како, када и зашто нешто урадио. Такође, препустите се току разговора. Ако нешто не знате, реците то. Немојте се претварати да знате о чему је реч. Истовремено, не упоређујте своја са искуствима саговорника, колико год вам се чинило да је то исто.

Покушајте и да се не понављате јер ће то успорити разговор, а и досадно је. Чак и ако нешто желите да истакнуте, немојте исту мисао непрестано преобликовати и умотати у другачију фолију. Избегавајте бескрајно описивање детаља јер они нису важни за разговор.

Најважнија вештина коју морате развити је вештина слушања. Постоји разлог зашто просечан човек може да изговори 225 речи у минути, али може чути и око 500 у истом времену. И на крају, будите кратки у излагању.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas