Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина понашања која треба да избегавате на послу: "Умањиће" вас у очима других

Колико год се трудили никада нећемо добити валидацију онакву какву желимо од других људи. Зато је веома битно да радимо на себи. Да ли сте икада запитали зашто се осећате потцењено и инфериорно у друштву других?

1710426005_shutterstock_776540299.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Можда разлог лежи у овим стварима које несвесно и радите и тиме правите да вас људи посматрају другачије од онога што бисте желели и од оног какви заиста јесте.

Опседнутост за признањима и похвалама

Такмичења, промоције, награде, број пратилаца, шта год да је, понашање у потрази за валидацијом везано је за спољашња достигнућа.Има смисла када размислите о томе. што се више хвалите имате осећај да вас све више примећују. Међутим временом то креће да умара и никада ништа није довољно добро. Рецепт за срећан и успешан живот је да потребу за валидацијом сведете на минимум и да радите ствари које ви желите, а не зато што неко очекује од вас.

Осећање зависти

Ако имате ниско самопоуздање и жудите за спољним признањем, потпуно је логично да вам је такође лако да осетите завист према људима који изгледају „боље“ од вас.Од дугих сесија скроловања на друштвеним мрежама до осећања огорчености због достигнућа пријатеља, завист се може манифестовати на различите начине, од којих ниједан није здрав.

Међутим, ако постоји једна ствар коју би требало да знате, то је да препознате да имате таква осећања и да се окренте ка љубави према себи, а не презиру и сажаљењу, а самим тим ћете моћи да волите и друге и да се радујете њиховом успеху.

Константна потреба за пажњом

Треће понашање људи који никада не добију признање за којим жуде је да често покушавају да буду у центру пажње. Од хвалисања на забавама до монополизације разговора или свађања без разлога осим да буду виђени и примећени.

То је зато што врста пажње коју добијате највероватније није онаква какву бисте желели.Увек је боље да будете аутентични него да се борите за свачију пажњу. Ако немате шта да кажете, ћутите. Ако видите прилику да украдете рефлекторе, размислите да ли би заиста требало да се одлучите за то или да то већ једном дозволите неком другом.

Потискивање личности зарад допадања другима

Људи који никада не добију признање за којим жуде имају тенденцију да иду против себе само да би се осећали потврђено од стране других.Оно што често не схватају је да без обзира на то колико им људи пружају пажњу или колико год награда да освоје, валидација никада неће бити довољна.

Не само то, већ ће у суштини та пажња бити дата другој особи, некоме ко само покушава да угоди и импресионира, некоме ко се сагиње само да би се осећао прихваћеним у друштву.Прилично је иронично да смо најаутентичнији  када се опуштено повезујемо са другима на дубоком нивоу, пише сајт хацк Спирит.

Неприхватање критике

Када свој осећај сопствене вредности заснивате на перцепцији других, можете наићи на један велики проблем: свака критика вас погађа. Ако неко каже да му се не свиђа оно што сте рекли у претходном разговору, можете то посматрати као напад на то ко сте, без обзира на то колико је мизерна ствар у питању.

Резултат? Или ћете се увијати у вртлог мржње према себи или ћете се агресивно бранити да не морате себи да признате да сте погрешили.Ниједан није идеалан. Сви ми правимо грешке, повремено идемо против својих вредности и онда зажалимо.Оно што је важно је да се извињавамо и учимо из тога.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas