Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

7 особина које имају ЈАКЕ особе: Погледајте да ли сте међу њима

Ове особине су одлика храбрих и одлучних људи који имају јасне циљеве

1662386339_pexels-andrea-piacquadio-3781534.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Јаке људе је тешко избацити из такта. Имају своје вредности, циљеве и амбиције који се темеље на чврстим ставовима…

1. Чврста воља
Сви познају некога кога не можете разуверити или некога ко неће допустити никоме и ничему да им стоји на путу среће. И док се већина људи жали да им на путу остварења жеља стоји превише препрека и да то истискује превише рада и труда, јаки људи се фокусирају и планирају. Сваку битку прво ментално добију, припреме се на жртве које ће морати направити и психички створе услове за победу.

Сваки решени проблем је за њих велика победа која учвршћује њихову вољу и мотивацију.

Моћни људи на проблеме и препреке гледају као на нешто моментално што ће овако или онако решити и наставити даље. Не постоји проблем за који не постоји решење. А свака препрека је део животног пута који су спремни да прођу да би постигли то што су зацртали, пише Даилy Маил.

2. Не одустају
Људи имају тенденцију да свесно одустану од нечега кад се нађу у тешкој ситуацији. Овакав став се лако може пренети на све сфере живота и док одлучују да нешто не могу да учине, други око њих су већ одавно изабрали свој пут и свесно се приближавају својем циљу.

Моћни људи су свесни да се у животу могу догодити свакакве тешке ситуације и да ће расти и напредовати само ако проблеме решавају, а не беже од њих.

Сваки ријешени проблем им повећава самопоуздање, даје нове информације и вештине и постају јачи.

3. Живе по свом кодексу
Без обзира што се догађа у њиховом животу, моћне људе је тешко избацити из такта. Имају своје вредности, циљеве и амбиције који се темеље на чврстим ставовима, истима који им не допуштају да се нађу под утицајем других људи.

Знају да ако неко падне и не може се сам подићи, да је том човјеку потребно помоћи. Они не прате друге људе и њихове вредности, они сами стварају своје и рођени су да воде друге.

4. Фокусирани су
У свакодневном животу увек постоји низ малих сметњи с којима се људи стално боре. У овако убрзано доба, милион и једна обавеза, ситна или велика, је свакодневица с којом се сви опет изнова боре. Проблем је што код већине људи ти свакодневни ‘ометачи’ прогутају превише времена и енергије па губе фокус на битне ствари.

Планови не иду како су замишљени, цијеви се чине све даље и даље, све их је теже остварити… Али, то је проблем лако решив враћањем фокуса на битно.

Моћни људи никад из фокуса не губе крајњи циљ. Свака радња, активности и одлука су у служби постизања крајњег циља, а ти мали свакодневни ометачи су увек узети у обзир па се решавају одмах.

Свако одгађање ствара све већи ментални неред, истискује превише енергије и унапред ствара негативне конотације које људе блокирају у постизању њихових циљева.

Прочитајте још: Крвна група којој припадате говори чиме НАЈВИШЕ ПРИВЛАЧИТЕ СУПРОТАН ПОЛ: Како показујете емоције и да ли се везујете?

5. Није их брига што други мисле
Моћне људе није брига за то што други мисле. Они раде оно што сматрају исправним и томе се у потпуности предају. Уместо да се брину за подршку других, они се усмеравају на остваривање својих циљева. Сматра ли неко те циљеве, или методе којима се постижу, оправданима или неоправданима, им је у потпуности небитно. Не замарају се ни са чим, осим остваривањем задатог циља.

6. Оптимистични су
Ко не воли оптимистичне и веселе људе? Чињеница је да је тешко не волети некога тко увек види позитивну страну нечега. То су људи који су глас разума без обзира на животне околности, и који не допуштају да добијене карте у животу диктирају њихову срећу и судбину. Пуно пута јаки и усмерени људи не виде исте ствари као други људи.

Моћни људи не препуштају своју судбину другима и не допуштају да им неко други диктира како ће живети, него кад год могу узимају ситуацију у своје руке, па чак и воде друге људе, и утичу на жељене резултате. Не замарају се околностима на које не могу да утичу.

7. Не губе време
Сваки дан имамо  много обвеза које желимо обавити. Али понекад се догоди да услед недостатка времена, болести или нечег трећег не постигнемо све обавити. То је нормално и свима се догађа. Али, неуспех се ни би требао оправдавати, већ га се сматрати делом пута према успеху, који је попут препреке на путу коју треба прећи, пише Даилy Маил.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas