· · Коментари: 1
РЕАЛНИ ЖИВОТ

Бака у 109. години живота открила рецепт за ДУГ ЖИВОТ: Једите зобену кашу и ИЗБЕГАВАЈТЕ МУШКАРЦЕ (ВИДЕО)

Овај некада најстарија становница Шкотске открила је рецепт за дуг и срећан живот.

1634483855_baka.png
Фото: YouTubeScreenshot/Clément Pellequer

Невероватна старица из Шкотске, бака Џеси Галан када славила је 109. рођендан открила је целом свој рецепт за дуговечан и срећан живот. Наиме, иако многи очекују еликсире младости, ова бака има једноставан рецепт. 

- Тајна за дуг живот крије се у избегавању мушкараца! Они стварају додатне проблеме који вам не требају и доносе више невоље него што вреде! - објаснила је Џеси Гален.

Данас становници Шкотске са осмехом на лицу сећају се баке Џеси Гален, која је преминула 2015. године, а која је непосредно пред своју смрт открила и како је дожиела дубоку старост. 

-Једите свако јутро топлу зобену кашу и избегавајте мушкарце - била је изричита.

Прочитајте још: Тренери саветују како да израчунате колико ВОДЕ треба да попијете после ТРЕНИНГА

Џеси Гален рођена је у малој двособној викендици на фарми, гдје је живела са својих пет сестара и братом. Спавали су на сламнатим мадрацима. Џеси је рекла да се њена “тајна за дуг живот крије у избегавању мушкараца, али је и напоменула да је тајна њеног дугог живота и у томе што се пуно кретала, свако јутро појела здјелу топле зобене каше.

Иако је била најстарија становница Шкотске, Џеси није тада била најстарија на свету. Та част је припадала Јапанки Мисао Окави која преминула у својој 117. години.

Прочитајте још: Откријте НАЈМОЋНИЈУ особину коју поседујете: Да ли сте прво уочили ТИГРА или ДРВЕЋЕ?

- Увек сам пуно радила па бих ретко кад узела неки годишњи одмор. Отишла сам од куће са 13 година и радила као млекарица. Увек сам имала срећу да радим са финим људима. Водила сам рачуна да доста вежбам, да свако јутро поједем чинију топле зобене каше и да се никада не удам - говорила је ова витална 109-годишња бакица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.