· · Komentari: 1
REALNI ŽIVOT

Baka u 109. godini života otkrila recept za DUG ŽIVOT: Jedite zobenu kašu i IZBEGAVAJTE MUŠKARCE (VIDEO)

Ovaj nekada najstarija stanovnica Škotske otkrila je recept za dug i srećan život.

1634483855_baka.png
Foto: YouTubeScreenshot/Clément Pellequer

Neverovatna starica iz Škotske, baka Džesi Galan kada slavila je 109. rođendan otkrila je celom svoj recept za dugovečan i srećan život. Naime, iako mnogi očekuju eliksire mladosti, ova baka ima jednostavan recept. 

- Tajna za dug život krije se u izbegavanju muškaraca! Oni stvaraju dodatne probleme koji vam ne trebaju i donose više nevolje nego što vrede! - objasnila je Džesi Galen.

Danas stanovnici Škotske sa osmehom na licu sećaju se bake Džesi Galen, koja je preminula 2015. godine, a koja je neposredno pred svoju smrt otkrila i kako je dožiela duboku starost. 

-Jedite svako jutro toplu zobenu kašu i izbegavajte muškarce - bila je izričita.

Pročitajte još: Treneri savetuju kako da izračunate koliko VODE treba da popijete posle TRENINGA

Džesi Galen rođena je u maloj dvosobnoj vikendici na farmi, gdje je živela sa svojih pet sestara i bratom. Spavali su na slamnatim madracima. Džesi je rekla da se njena “tajna za dug život krije u izbegavanju muškaraca, ali je i napomenula da je tajna njenog dugog života i u tome što se puno kretala, svako jutro pojela zdjelu tople zobene kaše.

Iako je bila najstarija stanovnica Škotske, Džesi nije tada bila najstarija na svetu. Ta čast je pripadala Japanki Misao Okavi koja preminula u svojoj 117. godini.

Pročitajte još: Otkrijte NAJMOĆNIJU osobinu koju posedujete: Da li ste prvo uočili TIGRA ili DRVEĆE?

- Uvek sam puno radila pa bih retko kad uzela neki godišnji odmor. Otišla sam od kuće sa 13 godina i radila kao mlekarica. Uvek sam imala sreću da radim sa finim ljudima. Vodila sam računa da dosta vežbam, da svako jutro pojedem činiju tople zobene kaše i da se nikada ne udam - govorila je ova vitalna 109-godišnja bakica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.