Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГИНИСОВ РЕКОРД

Будимир је успео да задржи дах 24 минута и 33 секунде! Када чујете ЗБОГ ЧЕГА, сматраћете овог човека ХЕРОЈЕМ (ВИДЕО)

Педесет и четири године стар мушкарац успео је да обори свој лични рекорд одржавајући дах под водом читавих двадесет и четири минута и тридесет и три секунде.

1617799845_ronilac.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / ПИXСЕЛЛ
Oglas

Будимир Буда Шобат из Хрватске, већ се уписао у Гинисову књигу рекорда у истом овом подухвату, али је успео да потисне свој најбољи резултат крајем прошлог месеца.

Догађај који је посеведочио обарању његовог личног рекорда за двадесет и две секунде, одиграо се у једном градском базену у Сиску. Поред воде стајали су како доктори тако и бројни репортери, заједно са Шобатовим навијачима који су гледали како изводи још један покушај напада на светски рекорд.

Прочитајте још: Шта прво уочавате на слици? Животиња коју видите говори какав сте тип личности (ФОТО)

Према извештајима медија, како би се припремио за овај невероватни поступак, Будимир је дисао чист кисеоник кратко пре него што је отишао испод водене површине. Овај потез је омогућио да његов ниво кисеоника у крви и организму порасте.

Пре свог првог покушаја обарања рекорда, Шобат, бивши бодибилдер, постао је посвећен статичком роњењу, постајући један од најкомплетнијих ронилаца на свету.

Након много година напорног тренинга, Шобат је истренирао своје тело да пумпа кисеоником богату крв при нижим стопама, посебно у делу око његовог мозга. Он је такође истренирао своје тело како би се борило са неизбежним спазмом мишића који се дешава када је неко под водом око осамнаестог минута због недостатка кисеоника.

Прочитајте још: Пронађите начин да будете увек пуни енергије: 3 трика која ће вам помоћи да завршите све обавезе када немате мотивацију!

Његове технике заобилажења овог проблема укључивале су бројање спазама у такмичењу са времеменом како би му овај процес додатно помогао да остане потпуно свестан испод површине воде. Као резултат инхалације чистог кисеоника, он је био у могућности да држи дах дуже него два пута од тренутног светског рекордног времена статичне апнеје, која не захтева посебне технике.

Шобат је открио да му његова двадесетогодишња ћекра, која поседује целебралну парализу, аутизам и епилепсију, пружа главну инспирацију у борби за нови рекорд.

Он је такође учествовао у овом догађају обарања рекорда како би скупио средства намењена помоћи земљотресом погођеном подручју Хрватске прошлог децембра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas