Oglas
· · Komentari: 0
TEST LIČNOSTI

Šta prvo uočavate na slici? Životinja koju vidite govori kakav ste tip ličnosti (FOTO)

Da li ste nezavisna osoba i volite da preuzima rizik, ili pak ste kreativni i opušteni.

1617785632_169971473_378296003200823_4301003550165047295_n.jpg
Foto: Leonid Khan / Bright Side
Oglas

Naučnici veruju da način na koji vidimo stvari zavisi od toga kako naš mozak tumači informacije, dok su drugi istraživači dokazali da je ličnost direktno povezana sa načinom na koji je mozak strukturiran i kako funkcioniše.

Pročitajte još: Pronađite način da budete uvek puni energije: 3 trika koja će vam pomoći da završite sve obaveze kada nemate motivaciju!

Drugim rečima, način na koji vidimo stvari može otkriti nijanse naše urođene ličnosti, a ove zagonetke su zabavna metoda za njihovo proveravanje.

Šta vidite na ovoj slici?

Foto: Leonid Khan / Bright Side

TIGAR - preuzimate rizik, ništa nije nemoguće kada nešto odlučite

Leva hemisfera vašeg mozga je aktivnija od desne. Analitična ste osoba, vrlo orijentisana na ciljeve i organizovana. Kad se suočite sa problemom, skloni ste da budete logični, proračunski i objektivni. Međutim, ponekad, jer znate da je odluka koju ste doneli doneta nakon mnogo razmišljanja, skloni ste nepokolebljivosti.

Dakle, preporučljivo je da čujete mišljenje drugih i da ga uzmete u obzir.

Vaše osobine ličnosti:

Organizovani: Radite stvari na pravilno planiran način, kao na listi obaveza.

Precizni: Imate jasne ciljeve koji su obeleženi i jasni ste na putu kojim ćete ih postići.

Racionalni: Emocije i osećanja ne smetaju postizanju vaših ciljeva.

Logični: Skloni ste idejama za matematiku, nauku i sekvenciranje.

Realni: Vaš svet je vrlo stvaran. U njemu nema mesta za bajke i fantastiku. Slično tome, koliko god se vaši ciljevi drugima činili uzvišenima, znate da su oni realni i dostižni.

Pročitajte još: U NJujorku živi najveći broj bogatih ljudi, a evo koji grad nosi titulu sa najgušće naseljenim milionerima i milijarderima

Foto: Leonid Khan / Bright Side

Majmun - nezavisna osoba koja ceni lično vreme i prostor

Desna hemisfera vašeg mozga je aktivnija. Vi ste kreativna osoba puna inovativnih ideja. Kada se suočite sa problemom, više se oslanjate na svoju intuiciju (koja je najčešće tačna) nego na kritičko razmišljanje. Savršeno znate da je svaki vaš korak u vašem životu lekcija za vas, a da čak i gubitak predstavlja korak ka postizanju vaših ciljeva. Vama je putovanje važnije od cilja. Pošto ste sanjar, često se gubite u sopstvenoj zemlji snova. Neophodno je da povremeno dobijete proveru stvarnosti i da obratite malo više pažnje na svet oko sebe.

Vaše osobine ličnosti:

Impulsivni: Činite stvari spontano. Možete da izađete iz zone komfora.

Emotivni: Mnogo vam je stalo do mnogih stvari. Provodite vreme razmišljajući i ponašajući se prema osećanjima. Kreativni i umetnički: Vešti ste u muzici, umetnosti i drugim kreativnim disciplinama.

Intuitivni ste: Ne pravite listu obaveza i ne pridržavate se pravilnika. Probleme rešavate intuitivno.

Sanjivi: Vi sanjate o životu, a ne o ciljevima i ulažete napor u postizanje tih snova, često uspevajući. Zapamtite da 2 hemisfere mozga ne rade izolovano, već rade zajedno i dopunjuju se. Dakle, iako vam se čini da posedujete više osobina koje se mogu identifikovati sa jednom od hemisfera, sigurno ćete posedovati i osobine sa druge hemisfere, piše Bright Side.

Koju životinju ste prvo videli?

Foto: Leonid Khan / Bright Side

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas