Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири знака да вам је потребан НОВ ЈАСТУК: Трик од 30 секунди може одмах да реши дилему

Јастук је изузетно важан за квалитетан сан, а то често зенемарујемо

1679158340_shutterstock_1536165917.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Јастуци су предмети о којиме често не размишљамо превише. У моменту када почну да нас боле врат и леђа након буђења почињемо да размишљамо о могућим узроцима, па онда долазимо и до "проблема" јастука.

Па, како да знате када је време да их промените?

Будите се са болом

Уколико се ово дешава све чешће требало би да размислите о промени јастука.

- Како јастуци старе, почињу да се кваре и пружају мање подршке. Неправилна подршка може изазвати проблеме са вратом, леђима и раменима. Такође може оставити осец́ај укочености ујутру и узроковати главобоље - објашњава струлњак Керен Ју, за Тхе Спруце.

Изгубио је облик

Постоји одређени тест који може да буде од користи за утврђивање да ли јастук треба да промените.

- Пресавијте јастук на пола и држите око 30 секунди. Када га отпустите, јастук би требало да се врати у свој нормалан облик. Ако се не врати, онда је време да купите нови - објашњава Ју.

Више није пахуљаст и удобан

Ако ваш јастук, загједно са обликом, више не изгледа пахуљато какав је био, време је за нови. Одвојите мало времена да приметите и размислите о томе да ли вам јастук пружа неопходну удобност или вам у току ноћи изазива напетост јер не можете да се наместите.

Рок трајања

Да ли сте знали да и јастуци имају рок трајања? Иако звучи чудно, ова временска ограничења  нису резервисана само за предмете у вашем фрижидеру. Ознаке многих јастука такође имају датум који је добар показатељ када треба да купите нови.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ



 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas