Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Данас ПЉУСКОВИ и грмљавина, пролепшање тек за ВИКЕНД: Ако планирате пут, ово је прогноза за НАРЕДНИХ 10 ДАНА

Иако је јун почео, температуре су далкео изнад просека, а киша пада из дана у дан.

1622527124_beograd.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Метеоролог Марко Чубрило навео је да средином дана и у касним подневним сатима понегде може бити врло интензивних грмљавинских пљускова и појаве града. Ветар умерен, а у зони нестабилности на ударе и јак северозападни. Над западом региона и уз обалу Јадрана мање облака уз дуже сунчане интервале и углавном суво време.

"У уторак ће висински циклон и даље утицати на време изнад региона, али ће се његов центар полако удаљавати ка Турској те ће због тога бити мање нестабилности и оне ће се углавном јављати над средишњим и источним пределима БиХ, Црном Гором и Србијом, јужно од Саве и Дунава. Над западом региона више сунца, док ће на истоку и даље бити умерено до знатно облачно. 

Уз нешто више сунчаних интервала максимуми мало виши, али и даље испод просека за први дан метеоролошког лета и углавном ће се кретати од 13 до 19 степени Целзијуса, а само понегде на западу и југу око 23 степена Целзијуса. Дуваће и даље умерен, а на истоку региона повремено и јак северозападни ветар.

Снег у јуну!!
 На вишим планианам БиХ, Србије и Црне Горе, преко 1000 надморске висине биће налета снега", рекао је Чубрило.

Од среде лепше време

Како каже метеоролог, од среде ће ка нама својом периферијом ојачати поље антициклона али ће се све до викенда језгро овог система задржавати западније од нас те ће наш део Европе и даље по источној периферији тог антициклона бити изложен релативно хладном струјању на севера. 

Уз више сунца дневни максимуми коначно примеренији овом периоду године.

За викенд и 30 степени

"За долазећи викенд језгро антициклона би се могло задржати источније од нас, те би над нама уз јужно струјање максимуми били и до 30 степени Целзијуса, посебно у недељу на истоку региона, али већ у недељу може бити локалних нестабилности које су највероватније најава нове, конкретније, дестабилизације атмосфере која је изгледна око 07.06. када би уз грмљавинске пљускове поново освежило. Ако је за утеху то освежење за сада не делује јако и температура би се углавном спустила мало испод просека.

Даљи развој синоптике је доста упитан, негде 11.06. до 15.06. би могло бити топлије са максимумима и око 30 степени Целзијуса, али оперативни ГФС већ око 14.06. има сигнал за ново освежење, док неки од чланова његовог низа то освежење симулирају већ око 12.05.

Сумирано, за сада нема услова за неко јаче, право, летње отопљење и делује да ће се температуре барем до средине месеца кретати испод или око просека", каже Чубрило.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas