Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Десет савета које вам могу помоћи да се осећате БОЉЕ: Ове ствари треба увек да имате на уму

Ако се осећате узнемирено или лоше, онда је ово прави текст за вас

1689581186_shutterstock_795242092.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прочитајте 10 једноставних савета за ментално здравље – са врло малим корацима могуће је живети срећнији и испуњенији живот!

1. Оно због чега сте узнемирени вероватно није оно због чега сте били узнемирени. Можете да се носите са много тога - када достигнете свој лимит, вероватно постоји много узнемирујућих ствари које су вас довеле до тога. Онај који треба да покушате да поправите је највећи и обично је ближи дну гомиле него врху.

2. Дозвољено вам је да избаците токсичне људе из свог живота. Чак и ако их познајете дуго, али они вас изнова повређују и разочарају, можда је време за збогом. Њихово уклањање ствара празнину, али ту празнину могу попунити људи који ће вас искрено волети.

3. Ниси одговоран за туђу срећу. Покушајте другима да помогнете, учините све што је до вас, потрдуите се да блиским људима дате важне смернице, али ако они нешће себид а помогну, тешко а ћете ви успети да их извучете.

4. Требало би да пазите шта упијате из онлајн света. Оно што пратите на друштвеним мрежама утиче на ваше ментално здравље. Требало би да избегавате медије за које знате да су штетни за вас.

5. Сан је невероватно важан за ваше ментално здравље. Доследан распоред спавања ће помоћи у превазилажењу многих проблема.

6. Искључите вести. Добро је знати шта се дешава око вас, али ако се осећате лоше након што проверите вести, направите паузу.

7. Водите дневник. Већину времена све што треба да урадите је да 'пазите на своје мисли' да бисте повећали свест о својим осећањима.

8. Научите технике дисања које вам могу помоћи током стресних периода у вашем животу. Правилно дисање ће вас смирити и опустити.

9. Када се осећате лоше, размислите шта бисте рекли пријатељу да је у тој ситуацији. Вероватно бисте учинили све да се ваш пријатељ осећа боље, а то можете учинити и за себе.

10. Низак ниво витамина Д3 може да вам погорша расположење – останите у природи сваки дан и не заборавите на суплементацију!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas