Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОСАО

Добро погледајте РУКЕ ШЕФА, јер ће вам ТО РЕЋИ ШТА МИСЛИ О ВАМА

Говор тела је начин на који човек комуницира и реагује на околину, а један од најкарактеристичнијих примера су прекрштене руке.

1602337256_Depositphotos_149446512_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Овакав гест се различито тумачи, али често се дефинише као вид исказивања љутње или затворености. Да ли је баш увек тако?

- Многи прекрштене руке тумаче као тескобу, отпор, напетост, несигурност, страх или реакцију на невољу - каже психоаналитичарка из Америке Бабита Спинели. - Стварање физичке баријере такође може бити начин смиривања када неко има осећај да је савладан.

Прочитајте још: Ово су РАЗЛОЗИ због којих би сви требало да ПЕВАМО ПОД ТУШЕМ

Али чврсто прекрштене руке могу да укажу и на стрес, истичу поједини истраживачи. Резултати одређених студија прекрштене руке везују за одбрамбени став, непопустљивост и истрајност. Такве особе покушавају да се фокусирају на одређену сутуацију или бар да створе утисак моћи и контроле.

Говор тела треба читати у конкретној ситуацији.

Због опречних и различитих тумачења, невербално понашање обично захтева и одређени контекст како би се разумело на прави начин. Рецимо, ако особа с којом разговарамо прекрсти руке, али нам се истовремено пријатељски насмеје и нагиње ка нама, то не би требало тумачити као негативан сигнал.

Прочитајте још: Мајстори за ТЕТОВАЖЕ ОТКРИВАЈУ: Ова места на телу НИКАКО НЕ ТРЕБА ДА ТЕТОВИРАТЕ

Уколико је намрштена и дистанцирана, може да значи да нам није наклоњена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas