Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДВАДЕСЕТ САВЕТА психолога за срећан живот: Једноставна "правила" можете да примењујете свакодневно

Живот постаје чаробан када га обојите оптимизмом и негујете позитивне мисли

1681124260_shutterstock_2164923289.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се радујете сваком дану и развијате захвалност за оно што имате, ваша срећа се повећава, расте, а са њом се и ви развијате до неких нових висина. Када срце зрачи светлошћу, та светлост се рефлектује на животном путу и враћа вам се. Зато је важно да имате позитивне навике које ћа вас подсетити колико је живот драгоцен.

Прочитајте 20 савета психолога за сваки дан, за цео живот - могу вам помоћи да пронађете срећу:

  1. Зрачите радошћу, топлином и поделите то са другима.
  2. Одлучите се за своју животну позицију, дефинишите циљ и следите га.
  3. Избегавајте примање негативних информација и изражавање негативних емоција. Окружите се успешним и љубазним људима.
  4. Подесите пријатну мелодију за будилник и не устајте из кревета у истом тренутку. Дозволите себи да се постепено укључите у дан који је пред вама. Насмејте се и замислите какви вас пријатни тренуци очекују данас.
  5. Не дозволите да вас привремени застоји избаце из акције. Немојте се узнемиравати, покушајте да увек извучете лекцију из њих и спречите сличне грешке у будућности.
  6. Ако направите грешку, ни у ком случају немојте се обесхрабрити. Ово ће само погоршати ситуацију.
  7. Останите у дослуху са природом - повежите се са њом, јер њена енергија је лековита и повезана је са нама.
  8. Ослободите се свих врста нереда у свом дому или животу, на радном месту и у својој глави.
  9. Никада немојте рећи да нешто не можете да урадите. У супротном, можете потпуно изгубити веру у своје способности. А ако ситуација заиста није на вашој страни, онда је најбоље рећи: "Нећу".
  10. Да бисте се осећали добро, мислите добро и радите добро.
  11. Размишљајте о својим победама с времена на време. Али немојте да живите у старој слави, нека вас оне инспиришу да постигнете нешто ново.
  12. Не потискујте свој бес. Избаците га! Али не за рођаке и пријатеље, колеге, већ, на пример, организовањем генералног чишћења, планирање, рад...
  13. Удахните више свежег ваздуха и одморите се на време, смејте се чешће.
  14. Покушајте да будете сигурни да ваш посао представља радост вама и онима око вас. Али не заборавите да направите паузу.
  15. Ако посао не доноси много радости, онда је време за промену.
  16. Помозите другима не само материјално, већ и духовно.
  17. Запамтите да свако од нас има свој лични простор. И покушајте да не прелазите личне границе.
  18. Ако се осећате кривим, немојте се стидети да тражите опроштај. Ако неко тражи опроштај, бусите спремни да опростите и наставите даље.
  19. Престаните да гледате ТВ и почните да читате.
  20. Заборавите лоше, али никада добро!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas