Oglas
· · Komentari: 0

DVADESET SAVETA psihologa za srećan život: Jednostavna "pravila" možete da primenjujete svakodnevno

Život postaje čaroban kada ga obojite optimizmom i negujete pozitivne misli

1681124260_shutterstock_2164923289.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada se radujete svakom danu i razvijate zahvalnost za ono što imate, vaša sreća se povećava, raste, a sa njom se i vi razvijate do nekih novih visina. Kada srce zrači svetlošću, ta svetlost se reflektuje na životnom putu i vraća vam se. Zato je važno da imate pozitivne navike koje ća vas podsetiti koliko je život dragocen.

Pročitajte 20 saveta psihologa za svaki dan, za ceo život - mogu vam pomoći da pronađete sreću:

  1. Zračite radošću, toplinom i podelite to sa drugima.
  2. Odlučite se za svoju životnu poziciju, definišite cilj i sledite ga.
  3. Izbegavajte primanje negativnih informacija i izražavanje negativnih emocija. Okružite se uspešnim i ljubaznim ljudima.
  4. Podesite prijatnu melodiju za budilnik i ne ustajte iz kreveta u istom trenutku. Dozvolite sebi da se postepeno uključite u dan koji je pred vama. Nasmejte se i zamislite kakvi vas prijatni trenuci očekuju danas.
  5. Ne dozvolite da vas privremeni zastoji izbace iz akcije. Nemojte se uznemiravati, pokušajte da uvek izvučete lekciju iz njih i sprečite slične greške u budućnosti.
  6. Ako napravite grešku, ni u kom slučaju nemojte se obeshrabriti. Ovo će samo pogoršati situaciju.
  7. Ostanite u dosluhu sa prirodom - povežite se sa njom, jer njena energija je lekovita i povezana je sa nama.
  8. Oslobodite se svih vrsta nereda u svom domu ili životu, na radnom mestu i u svojoj glavi.
  9. Nikada nemojte reći da nešto ne možete da uradite. U suprotnom, možete potpuno izgubiti veru u svoje sposobnosti. A ako situacija zaista nije na vašoj strani, onda je najbolje reći: "Neću".
  10. Da biste se osećali dobro, mislite dobro i radite dobro.
  11. Razmišljajte o svojim pobedama s vremena na vreme. Ali nemojte da živite u staroj slavi, neka vas one inspirišu da postignete nešto novo.
  12. Ne potiskujte svoj bes. Izbacite ga! Ali ne za rođake i prijatelje, kolege, već, na primer, organizovanjem generalnog čišćenja, planiranje, rad...
  13. Udahnite više svežeg vazduha i odmorite se na vreme, smejte se češće.
  14. Pokušajte da budete sigurni da vaš posao predstavlja radost vama i onima oko vas. Ali ne zaboravite da napravite pauzu.
  15. Ako posao ne donosi mnogo radosti, onda je vreme za promenu.
  16. Pomozite drugima ne samo materijalno, već i duhovno.
  17. Zapamtite da svako od nas ima svoj lični prostor. I pokušajte da ne prelazite lične granice.
  18. Ako se osećate krivim, nemojte se stideti da tražite oproštaj. Ako neko traži oproštaj, busite spremni da oprostite i nastavite dalje.
  19. Prestanite da gledate TV i počnite da čitate.
  20. Zaboravite loše, ali nikada dobro!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas