Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Средите башту према фенг схуи правилима: Које је идално место за биљке, а које за фигурице?

Башта је место где се можете опустити, окупити своју породицу или пријатеље. Пролећна сезона је пред нама и право је време да кренете са уређењем баште.

1710853331_shutterstock_1853535634.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Према Фенг шуи-ју врт нас храни енергијом, а данас ц́емо вам предложити елементе који ће вам помоћи да ову енергију учините пријатном и позитивном.

Фонтане и водопади

Фонтана је симбол просперитета, богатства, виталности и изобиља. Звуци воде помажу да саберете мисли, да се опустите, ослободите од анксиозности и негативних мисли. Облик фонтане (водопада) може бити различит, у зависности од стила у вашем врту. Пожељно је да фонтану ставите на југоисточну страну врта и важно је да кретање воде, потпуно или делимично буде према куц́и. На тај начин ц́ете ојачати своју добробит и богатство.

Украси и звона

Различите ветрењаче, звона и штапови бамбуса доносе у врт енергију ветра. Сваки покрет ваздуха ц́е створити музику која ц́е вам донети финансијску добробит.

Завесе

Завесе су још један леп детаљ који доноси позитивну енергију у врт. Можете их користити у перголи, летњиковцу или њима можете украсите пролазе. Одаберите завесе које ц́е се лагано померати и на најмањем ветру. Оне не само да стварају атмосферу топлине и удобности, већ успоравају проток енергије која пролази кроз вашу башту.

Бакље

Лампе и друга расветна тела ц́е донети романсу у врт и одређену мистику. Према специјалистима Фенг шуија, бакље би требало упалити у сваком кутку вашег врта. Ако постоје одређене одвојене области у врту, добро је да свуда запалите по једну бакљу. Можете се играти са нивоом осветљења и бојама.

Фигурице

Када поставите лампионе и бакље, фонтану и "музичка звона", за више удобности и хармоније потребно је да додате фигуре различитих животиња, цвец́а, патуљака, анђела и вила – изабеите према својој жељи. Фигурица која код вас изазива позитивне емоције је најбољ избор. Ове фигуре представљају чуваре вашег врта и дома.

Хранилице за птице

Птице су према Фенг шуију гласници Бога, оне су срец́а, хармонија и радост. Држите хранилице за птице на дрвец́у у врту и уживајте у цвркуту птица током целе године. На крају крајева, без птица, тешко је замислити било какав врт.

Украшен зид

Ако ваш врт има безличан зид, потребно је да га правилно украсите. Фенг шуи стручњаци кажу да у врту не треба да буде нескладан и обичан бели зид или зид од опеке који прави неравнотежу у укупној енергији врта. Можете га обојити или, алтернативно, украсити посудама са цвец́ем. Ако је зид на северу, најбоље је да цртежи буду повезани са водом, ако је на истоку, нацртајте слику шуме, уколико је на западу слике повезане са металом, а ако је на југу најбоље су слике ватре. Слично је и са биљкама - на северу је најбоље ставити биљке заобљеног облика, према западу биљке са лишц́ем сребрне боје, источно четинаре, а на југу се савршено уклапају биљке са црвеним цветовима.

Намештај

Уверите се да имате довољно простора за опуштање за све чланове ваше породице. Обезбедите резервне и додатне столице, јастуке или фотеље за госте и пријатеље. Ваш врт треба да буде удобан за вас и ваше вољене, а то ц́е донети више позитивне енергије, среће и благостања.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas