Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Фројд је сматрао да ових ПЕТ ОСОБИНА имају само јаке и посебне особе: Они увек постигну оно што науме

Независне и јаке особе одликују се овим особинама

1649333796_sigmund-freud-gc3d3a7c89_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Што више комуницирамо са неким особама схватамо колико су оне интересантне и независне личности. Паметни људи пажљиви су кад је упуштање у нова познанства у питању, као и кад је реч о откривању себе другима.

Једно од најпознатијих имена у психологији, Сигмунд Фројд имао је свој систем учења и мишљења. У складу са тим системом он је веровао да ментално издржљиве особе красе одређене особине.

1. Непрекидан процес учења

Они који схватају живот, знају колико је битан процес учења. Јаке личности никада не престају да уче и да раде на побољшању својих менталних способности. Учење нових ствари омогућава човеку да овлада многим пољима.

2. Нема жаљења

Стабилне и јаке личности једноставно неће правити жртву од себе и трошити живот на жаљење које не доноси промену. Свака зрела особа зна да је живот у нашим рукама, као и да је кључно преузети одговорност за сва дела и поступке у своје руке.

Прочитајте још: Сазнајте шта сте према СЛОВЕНСКОМ ХОРОСКОПУ: Има три пута више знакова и носи називе по биљкама

3. Без расправљања

Одавно је познато да се истина не рађа у спору и конфликту. Празне свађе и бескомпромисно наметање личног мишљења  не воде никуда.. Особе које имају самопоуздања неће тек тако упасти у испразне расправе. Фројд је једном приликом рекао Пси воле своје пријатеље и уједају непријатеље, сасвим супротно људима који нису способни за чисту љубав и који увек мешају љубав са мржњом.

4. Једноставност

Ова реч треба да описује наш унутрашњи живот. Труд да будемо у миру са собом и да у нашој глави не влада конфузија и претерана замршеност. Сигмунд Фројд је сматрао да што је особа занимљивија и сложенија, њен унутрашњи свет је једноставнији.

5. "Волети и радити сродне су способности које су знак пуне зрелости"

Овако је некад говорио Фројд. Упознати себе и ослободити се страха јесте кључ сазревања сваког. Човек мора да открије шта истински воли и жели да ради. На животном путу јако је важно да не радимо ствари које се од нас очекују или које се подразумевају. Свој пун потенцијал можемо остварити ако слушамо себе.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas