Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Гледајте горе, исправите леђа...Технике до бољег расположења за неколико секунди

Да ли сте се икада осец́али анксиозно у потиштено, а да не знате због чега?

1653929610_fashion-gdcaf5f6a4_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Ваш нервни систем прима толико сигнала сваке секунде у дану, од којих многих можда нисте ни свесни док не наставе да се гомилају. Рецимо, нешто тако једноставно, као што је положај седења може да има дубок утицај на ваше расположење.

Терапеута и тренер покрета Арон Александер објашњава како мале ствари могу позитивно да утичну на пормену нашег расположења.

Прочитајте још: Не знате коју боју новчаника да изаберете? Ево због чега црвену треба да заобиђемо

Право држање

Не само да ум може да утиче на тело вец́ тело може да утиче и на ум. Положај тела може у потпуности да утиче на ваше расположење.

- Рамена увучена, предњи положај главе... то је структура која је депресивна у буквалном смислу. Ви буквално вучете своје тело надоле. Ако је то начин на који се крец́ете у дану, то вам шаље много информација. То је концепт који се зове постурална повратна информација: начин на који приступате свету својом физичком формом може да обликује начин на који се осец́ате. Yамислите како желите да се налазе ваша рамена, кичма, бокови, колена. Да ли се осец́ају укочено? Да ли се осец́ају круто? Да ли се осец́ају јако? Да ли се осец́ају стабилно? - објашњава Александер, пише Минд Бодy Греен.

Слушајте пуцкетање ватре

- Пуцкетање ватре је дуго био показатељ аутономном нервном систему човека да је безбедан. Заштиц́ени сте, топло вам је -  каже терапеут.

Виртуелне ватре функционишу једнако добро!

Прочитајте још: Направите сами СРЕДСТВО ПРОТИВ КОМАРАЦА: Убаците ОВЕ САСТОЈКЕ у воду и уживајте у лету (РЕЦЕПТ)

Поглед

Баш као што погнуто држање тела може да створи лоше расположење, поглед на доле такође може негативно да утиче на вас. 

Ваше очно ткиво је у суштини наставак вашег централног нервног система. Гледање доле такође може да смањи  вашу енергију, јер сигнализира вашем аутономном нервном систему да је „време да се наспавате. С друге стране, гледање нагоре појачава чула. То шаље сигнал да је време да се пробудимо - истиче Александер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas