Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Gledajte gore, ispravite leđa...Tehnike do boljeg raspoloženja za nekoliko sekundi

Da li ste se ikada osećali anksiozno u potišteno, a da ne znate zbog čega?

1653929610_fashion-gdcaf5f6a4_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Vaš nervni sistem prima toliko signala svake sekunde u danu, od kojih mnogih možda niste ni svesni dok ne nastave da se gomilaju. Recimo, nešto tako jednostavno, kao što je položaj sedenja može da ima dubok uticaj na vaše raspoloženje.

Terapeuta i trener pokreta Aron Aleksander objašnjava kako male stvari mogu pozitivno da utičnu na pormenu našeg raspoloženja.

Pročitajte još: Ne znate koju boju novčanika da izaberete? Evo zbog čega crvenu treba da zaobiđemo

Pravo držanje

Ne samo da um može da utiče na telo već telo može da utiče i na um. Položaj tela može u potpunosti da utiče na vaše raspoloženje.

- Ramena uvučena, prednji položaj glave... to je struktura koja je depresivna u bukvalnom smislu. Vi bukvalno vučete svoje telo nadole. Ako je to način na koji se krećete u danu, to vam šalje mnogo informacija. To je koncept koji se zove posturalna povratna informacija: način na koji pristupate svetu svojom fizičkom formom može da oblikuje način na koji se osećate. Yamislite kako želite da se nalaze vaša ramena, kičma, bokovi, kolena. Da li se osećaju ukočeno? Da li se osećaju kruto? Da li se osećaju jako? Da li se osećaju stabilno? - objašnjava Aleksander, piše Mind Body Green.

Slušajte pucketanje vatre

- Pucketanje vatre je dugo bio pokazatelj autonomnom nervnom sistemu čoveka da je bezbedan. Zaštićeni ste, toplo vam je -  kaže terapeut.

Virtuelne vatre funkcionišu jednako dobro!

Pročitajte još: Napravite sami SREDSTVO PROTIV KOMARACA: Ubacite OVE SASTOJKE u vodu i uživajte u letu (RECEPT)

Pogled

Baš kao što pognuto držanje tela može da stvori loše raspoloženje, pogled na dole takođe može negativno da utiče na vas. 

Vaše očno tkivo je u suštini nastavak vašeg centralnog nervnog sistema. Gledanje dole takođe može da smanji  vašu energiju, jer signalizira vašem autonomnom nervnom sistemu da je „vreme da se naspavate. S druge strane, gledanje nagore pojačava čula. To šalje signal da je vreme da se probudimo - ističe Aleksander.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas