Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Годишње доба у ком сте рођени ОДРЕЂУЈЕ ВАШ КАРАКТЕР: Људи рођени на јесен НАЈМАЊЕ СКЛОНИ ДЕПРЕСИЈИ

Занимљиви подаци недавно спроведеног истраживања

1672221616_shutterstock_1823567273.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Недавно је спровео истраживање које је потврдило теорију да годишње доба кад смо се родили утиче на наше расположење захваљујући нашем биолошком сату и количини дневне светлости приликом рођења.

Пролеће

Особе рођене у пролеће имају тзв. хипертермички темперамент, што значи да су позитивније од особа рођених у другим годишњим добима. Због тог особе рођене у пролеће исказују оптимизам, ентузијастичне су и не треба им много да се уживе у нешто. Често се дешава да су склоне уметности.

Лето

Особе рођене у лето имају циклотимички темперамент, што значи да често мењају расположење без неког конкретног разлога. Осим тога, нервозније су од особа рођених у другим годишњим добима, а често се описују као заљубљиве природе. Често мењају посао и склоне су конфликтима.

Прочитајте још: Добила је БОЖИЋНИ ПОКЛОН од дечка због ког је повраћала целу ноћ, а онда је уследило још једно невероватно сазнање (ВИДЕО)

Јесен

Иако то можда нисте очекивали, људи рођени у јесен су најмање склони депресији, упркос суморним и кишним данима. Иако се не описују као превише позитивне особе, а више рационалне, имају најмањи ризик од настанка менталних поремећаја. Осим тога, “јесењаци” су често доста физички активни.

Зима

Особе рођене у зиму емотивно су најстабилније, односно најотпорније на емоционалне стресове. Истраживачи су ово објаснили чињеницом да су као бебе у мајчином стомаку упили највише сунца. Више се воде разумом него осећањима, а често су постојани што се тиче ставова и циљева.

Истраживање је спроведено на узорку од 400 људи којима је тип личности повезиван са годишњим добом у којем су рођени. Чињеницу да нам расположење зависи од годишњег доба у ком смо рођени научници објашњавају тиме што годишње доба утиче на лучење допамина и серотонина, хормона који су задужени за расположење.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas