Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

ГОВОР ТЕЛА који треба избегавати: Како да успоставите ДОБРУ КОМУНИКАЦИЈУ

Људи ретко размишљају о пози коју заузимају када разговарају са другим особама

1597236593_Depositphotos_235977804_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Говор тела може саговорнику рећи доста о нашој личности и осећањима. Он такође може да утиче на то да ли ћемо добити нови посао, да ли ћемо се свидети потенцијалном партнеру и какав утисак ћемо оставити на све особе са којима се сусретнемо. Из тог разлога веома је битно да наша невербална комуникација буде једнако ефектна као вербална.

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Прочитајте још: Колико пута сте се по изласку из КУЋЕ враћали јер сте нешто ЗАБОРАВИЛИ? Да ли сте чули за "ЕФЕКАТ ПРАГА"

У наредним редовима ћемо вам открити којих 5 поза вам сигурно неће помоћи да импресионирате друге људе и остварите своје циљеве.

Фото: Пиxабаy

1. Прекрштене руке

Многим људима је природно да прекрсте своје руке када седе и слушају саговорника. Овакав говор тела, међутим, није препоручљив. Прекрштене руке другима сигнализирају да вас баш не занима шта они имају да кажу, да не желите да успоставите блиски однос са њима и да сте нестрпљиви.

Прекрштене руке говоре да вас не занима то што саговорник говори!

2. Превртање очима

Превртање очима је очигледан знак непоштовања према особи с којом разговарате. Када сте у друштву својих пријатеља или блиских чланова породице, такав говор тела је релативно безопасан. Ако се пак нађете у неком другом контексту, на пример, на пословном састанку, превртање очима вас може скупо коштати.

Прочитајте још: Муж јој се верио другом женом, а онда је уследила досад НЕВИЂЕНА ОСВЕТА - Тамара је имала и ПАПИР

3. Чешкање врата

Многи људи чешкају свој врат када осећају анксиозност. Неки то раде јер просто не знају где ће са рукама. Шта год да је прави разлог, имајте у виду да када чешкате врат, ви шаљете одређене невербалне сигнале свом саговорнику. Он може помислити да немате довољно самоконтроле, да сте превише нервозни, али и да вам је досадно у његовом присуству.

Многи људи чешкају свој врат кад се осећају анксиозно!
Фото: Пиxабаy

4. Избегавање контакта очима

Избегавање контакта очима открива да немате пуно самопоуздања. Неки би то можда протумачили и као недостатак карактера, али и отворену незаинтересованост према саговорнику. С друге стране, и буљење у особу с којом разговарате није решење. Пронађите добар баланс између ова два екстрема и људи ће вас перципирати као поуздану особу којој могу да верују.

Прочитајте још: "На Тодорову суботу нешто је ПУКЛО..." Ово је УКЛЕТА КУЋА у Белој Цркви: У њој се разбољевали, УМИРАЛИ, убијали своју децу! (ФОТО)

5. Преозбиљан израз лица

Неки људи су природно готово увек насмејани, док други морају себе да подсете да се осмехну када се нађу у друштву. Ако припадате другој групи, сигурно имате преозбиљан израз лица када разговарате са другима. То вероватно није намерно, али порука вашем саговорнику је ипак послата. Он ће рефлексно да се уозбиљи и ваш разговор ће да уђе у чорсокак. Из тог разлога је битно да осмехом повремено показујете ентузијазам према вашем саговорнику, чак и када то стварно не осећате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas