Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСТРАЖИВАЊА ПОКАЗАЛА: Млади људи чешће остају без посла због лошег менталног здравља

Већа је вероватноћа да ће млади остати без посла због лошег здравља него људи у раним 40-им, показало је извештај британскин стручњака.

1708943975_1968261_stockphotobusinesswomanworkingintheoffice793984306_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људи у раним 20-им годинама са проблемима менталног здравља можда нису имали приступ сталном образовању и могу завршити без посла или на слабо плаћеним пословима, открило је истраживање Ресолутион Фоундатион.

Према званичним подацима, 34% људи старости од 18 до 24 године пријавило је симптоме менталног поремећаја, као што су депресија, анксиозност или биполарни поремећај у 2021. и 2022.

У односу на 2020. више пријављених симптома менталних поремећаја

То је значајно повећање у односу на бројку из 2000. године од 24%, при чему је вероватноћа да ће младе жене бити један и по пута више изложене негативном утицају.

- Када је овај проблем у питању, пажња је била фокусирана на високо образовање, али оно што би требало да нас највише забрине је када се лоше ментално здравље споји са лошим исходима образовања - рекла је Луиз Марфи, виши економиста у Ресолутион Фоундатион.

Економске последице лошег менталног здравља су највеће за младе људе који не иду на универзитет, а сваки трећи млади недипломац са уобичајеним менталним поремећајем тренутно је без посла.

Трећина младих са менталним проблемима и без дипломе је без посла

Извештај, који је позвао на акцију владе, такође је открио да 79% од 18 до 24-годишњака који су без посла због лошег здравља имају квалификације само на нивоу средње или ниже. Ово у поређењу са 34% свих људи у тој старосној групи.

У међувремену, 12 одсто деце узраста од 11 до 16 година са лошим менталним здрављем пропустило је више од 15 дана из школе у ​​јесењем полугодишту 2023, у поређењу са једним од 50 здравих другова из разреда, наводи се у извештају.

- Креатори политике морају да се усредсреде на најважније градивне блокове здравља, као што су добро запошљавање и образовање, како би осигурали да млади људи добију потребну подршку - рекал је Џо Биби, директорка здравства у Фондацији за здравље.

У 2022. години, 40% од 18 до 24-годишњака са проблемима менталног здравља који су били запослени, радили су на слабо плаћеном послу, у поређењу са 35% здравијих вршњака. Трећина младих са проблемима менталног здравља и без дипломе је без посла, у поређењу са 17% дипломаца са истим болестима.

Ова студија је позвао да већа подршка за ментално здравље буде доступна на колеџима и у вишим разредима и да се учини више како би се осигурало да мањи број људи напусти обавезно образовање са ниским нивоом квалификација.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas