· · Коментари: 0

Израчунајте идеалну висину штикле према грађи: Метод којим не можете да погрешите

Важно је да пронађете висину штикле која вама одговара

1663929930_shoes-g2013f25b5_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Високе потпетице могу да буду криве за здравствене проблеме попут чукљева или болова у леђима. Ипак, многе даме их радо носе јер бројни комади одеће уз њих изгледају лепше, а ми витко. Не морате да се одричете обуће које имају високе потпетице већ можете да прилагодите висину својој грађи.

Идеална висина штикле

Три начина да одаберете праву висину потпетице коју можете удобно да носите током целог дана:

Висина пете за свакодневно ношење

Ова метода ће вам помоћи да одредите најздравију висину потпетице коју ћете носити за посао или током других обавеза у току дана. Потребно је да измерите стопало и да дужину стопала поделите са бројем 7. Неки лекари кажу да штикле не би требало да буду веће од 4 цм ако их носите свакодневно.

Прочитајте још: Трик за брзо СУШЕЊЕ мокре обуће: Биће вам од користи током КИШНИХ дана

Савршена висина пете

Суштина ове формуле је да савршене потпетице треба да буду довољно високе да створе идеалан однос дужине ногу и висине. Рачунате тако што висину поделите са висином ногу и одузмете од броја 1,61, а затим добијени број помножите са 10, пише Бригхт Сиде.

Максимална висина потпетице

Седите на столицу са испруженом ногом. Опустите стопало и не упирите прсте. Измерите растојање од пете до предњег дела стопала (до дела који додирује земљу када сте на штиклама). Ово мерење указује на природни нагиб вашег стопала и идеалну висину штикле. Број који добијете и ваша идеална висина ципела. За већину жена, максимална висина обуће била би од 7 до 9 цм.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.