Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАДА ВАМ ЈЕ ТЕШКО, ПРОЧИТАЈТЕ ОВА 4 ЦИТАТА: Моћне Румијеве поруке које затварају врата срца свему што је лоше

Када бука споља престане прегласна, окрените се ка унутра

1691248403_shutterstock_1386452846.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Мало је песника који снагом своје писане речи могу отворити врата сазнањима о нама самима и тако нам помоћи да пребродимо изазовна времена. Један од њих је суфијски песник и мистик Мевлана Џелалудин Руми.

У кризним временима увек можемо да се "запутимо" унутра, ка себи, у величанствене пределе срца, о којима је Руми писао надахнуто и са одушевљењем. Његови стихови су прожети љубављу, која тоне много дубље од саме речи и значења које јој придајемо.

1. Љубавна тишина

"Затвори врата говорења (уста). Отвори прозор љубави (очи)", поручује Руми.

Одвојите се од спољашњег света што је чешће могуће да бисте осетили лепоту тишине. Схватите да је тишина права природа вашег бића и вашег природног стања. Пригрлите ћутање као свој избор, не дозволите да вам се намеће јер ће у вама створити додатни отпор.

2. Одморите се од свега што вас исцрпљује

У својој песми Два дана ћутања, Руми саветује: "Након што се данима гостиш, пости. Након што данима спаваш, будан буди целу ноћ. Након периода причања горких прича,… два дана допустите себи да између слојева те баклаве уметнете тихо повлачење - тамо где се душа слади и буја више него уз причу."

Нека вам време кризе послужи као прилика за промене, које сте можда и раније желели да спроведете, али сте их одлагали и враћали се на старо.

3. Тражите мудрост и снагу у себи

Руми каже: "Не тражи то изван себе. Из себе то млеко музеш, не из других."

Ако од других тражимо потврду, истину, снагу, одобрење..., разочараћемо се једноставно зато што нам то нико не може дати. Не слушајте вести, слушајте тај унутрашњи глас, тихи глас интуиције , који и у најтежим тренуцима каже: "Све ће бити у реду".

4. Уроните у свој унутрашњи свет

"Осети мирис истинског воћњака. Окуси виноград у винограду."Ту су и затворени воћњаци и виногради, које можете намирисати и окусити само затворених очију. Када освестите какво је ваше биће, ништа споља више неће моћи да вас узнемири. Бићете свесни догађаја због којих већина људи падне у стање очаја и панике, али ћете остати смирени и сабрани.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas