· · Коментари: 0
решење

Како да нас не погађају увреде других: Промените понашање

Како да вас не погађају увреде - ако се овако поставите, ниједна реч не може да вас дотакне!

1656446204_people-2559723_1280.jpg
Фото: пиксабеј

Једини лек против увреде јесте аутоматски опроштај. То не значи да треба трпети увреде, остати у односу када вас неко вређа или толерисати људима, ви са њима не морате више да будете у контакту, дистанцирајте се, али у себи и због себее - опростите.

Прочитајте још: Кад универзум шаље ЗНАКОВЕ УПОЗОРЕЊА: Обратите пажњу на сигнале космоса да сте донели погрешну одлуку

Када одлучујемо да ли да опростимо особи која нас је увредила или не, чини нам се да бирамо понижење или достојанство. У ствари, често наш избор изгледа потпуно другачије: бирамо једну од две опције - или болест и смрт, или очување здравља и живота. Многи људи годинама у себи скупљају токсичност, не могу да опросте и крену даље, што изузетно може нашкодити њиховом здрављу. Опраштање је одбацивање озлојеђености, мржње и осуде - доносимо вам 3 разлога зашто је важно некоме опростити:

Прво: Праштамо да бисмо задржали љубав у својој души и у души другог, да не бисмо убили љубав. Опраштање је Божанска ствар, негује нашу душу, чисти је и помаже да поново буде слободна.

Друго: Све се у жиоту догађа са разлогом и вишом мисијом, па чак и када изађете из неког токсичног искуства, схватићете да сте научили неке лекције, снажнији сте и сада дефинитивно знате шта нећете. Освета је токсична, она трује душу, а једино опроштај може ту отровну жељу за осветом да сузбије.

Треће: Мржња, огорченост, осуда никада не доносе ништо добро. Праштање значи да прелазимо на виши ниво, радимо на личном и духовном развоју. Мењајући себе, мењамо свет око себе и оне око нас.

Прочитајте још: Да ли знате које је село са НАЈТУЖНИЈИМ ИМЕНОМ? Налази се у близини Смедерева, а приче о њему изазивају ЈЕЗУ

Када вас нека особа увреди, одсуство стреса и љутње чини да паметније и смисленије делујете, да заштитите своја права и достојанство. Ако у себи кажете "опрађштам ти" и као магичним штапићем отклоните тај немир и наставите даље, ви сте победник у овогм разговору.

Особе које вређају друге и токсичне су, заправо желе са вама да упадну у конфликт и да се нахране том енегативном енергијом. Немојте им то допустити, само ћете изгубити време, енергију, свој мир.

Како би престале да нас погађају увреде других људи, потребно је да имамо хармонично унутрашње стање. Кроз љубав човек стиче потпуну унутрашњу независност од света. Тада нас нико не може повредити.

Радите на себи, развијајте љубав према себи и свему око себе, поштујте своје биће и живите отвореног срца - тада "негативне варнице" неће моћи ни да вас окрзну!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.