· · Коментари: 0

Како да преживите са 200 динара дневно? Ово су савети најбогатијег човека на свету

Зарађује чак 74,9 милијарди долара

1664709130_bil-gejts.jpg
Фото: Профимедиа

Бил Гејтс, дао је занимљиву изјаву, која је многе насмејала, а многе и наљутила. Иако има више новца него што би могао да потроши за педесет живота, оснивач компаније Мајкрософт покушао је да замисли како би живео да је којим случајем потпуно сиромашан. 

Прочитајте још: Пет ситуација у којима не треба да износимо мишљење: Боље је да прећутимо

Провео је много времена помажући сиромашнима у Африци и добро зна како преживљавају људи у екстремном сиромаштву, а  сада је понудио савете како да преживите са само два долара дневно односно скоро 200 динара.

– Узгајао бих пилиће. Пре свега, о пилићима је лако и јефтино бринути се, а могу да допринесем и одржавању здравља деце јер су непроцењив извор хранљивих материја. Јаја могу помоћи у борби против неухрањености, а ту је и могућност да се продају пилићи и јаја и затим с тим новцем купи друга храна. Пилићи су, дакле, добра инвестиција. Претпоставимо да фармер започне с пет кокошака. Један комшија има петла који може оплодити кокошке како би имале више јаја. Након три месеца, фармер може имати чак 40 пилића. И на крају, продајна цена од пет долара по пилету, што је типична цена у Западној Африци, може довести до зараде од преко 1.000 долара годишње – објаснио је Гејтс у свом блогу.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.