Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Књига која је позајмљена давне 1910. године враћена у библиотеку: Према њој снимљен и чувени мјузикл

Дечја књига која је позајмљена из библиотеке у Бојсију у Ајдаху 1910. године враћена је после 111 година.

1638354917_shutterstock_302075378.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Копија књиге "Нове Ребекине хорнике" (Неw Цхроницлес оф РебеццаО) Кејт Даглас Виџин, и даље у добром стању, недавно је враћена у окружну библиотеку у Гарден Велију, око 70 километара удаљеном од Бојсија.

„На пријемном шалтеру приметили су да је књига стара и да није имала савремене ознаке, па су проверили. Мислим да нико овде није видео књигу која је толико дуго била позајмљена“, рекла је библиотекарка Ен Мари Мартин за Ен-Би-Си.

Књига "Нове Ребекине хронике" написана је 1907. као наставак "Ребека са фарме Санибрук"
(Ребецца оф Суннyброок Фарм), а говори о девојци чије понашање инспиришу њене ујне. Адаптирана је у мјузикл 1938. године, у којем је Ребеку глумила Ширли Темпл.

Прочитајте још: Да ли знате како је БЕРНАНДИНАЦ добио име? У имену му стоји "СВЕТИ" и то са добрим разлогом! (ФОТО)

Након што је књига коначно враћена, Јавна библиотека Бојсија ју је сместила у изложбени одељак са књигама које могу да се погледају, али не и да се позајмљују.

Рок за враћање је прекршен за 40.000 дана, а тадашња казна била је 2 цента по дану, што би до данас било 800 долара. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas