Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
занимљивост

Које СРПСКЕ ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ су одлучиле да одбаце славу и ДА СЕ ЗАМОНАШЕ? Списак је дугачак

За које све личности знате да су одбациле славу и рефлекторе и отишле у манастир?

1645267204_orthodoxy-gbd4f1a4f1_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многи маштају о слави, рефлекторима и успеху. Али, многе наше познате личности одлучиле су да одбаце такав живот и да се посвете вери. 

Веселинка Заставни­ковић

Широј јавности је позната као бивша жена нашег некадашњег председника Бориса Тадића.  Са нашим бившим председником била је у браку од  1980. па све до 1996.године. Њен отав је официр ЈНА, а Веселинка је завршила Факултет политичких наука и радила је као новинарка. Из политике се повукла још давне 2002. када је одлучила да напусти место шефа службе за односе са јавношћу и оде у Пећку патријаршију. Постала је монахиња с духовним именом Ирина након 5 година боравка у манастиру и искушења, а њено духовно име гласи Ирина.

Растко Лупуловић

Глумац који нас је освојио симпатичном улогом Миланчета у серији "Отворена врата", одлучио је да се замонаши још давне 1996. године. Растко је одлучио да наусти  каријеру иако је исте године освојио и награду за глумачку бравуру "Зоран Радмиовић"

Фото: Јутјуб/принтскрин/РТС/ квадратура круга

– Да, најбитнија ствар код мене је моје обраћење у хришћанство. Стицајем околности сам почео да одлазим у цркву. То ми је помогло да се спустим на земљу из неких мистификаторских облака. Уопште, хришћанин-православац је моје најближе одређење. Осећам се засићеним и замерним од рока и свега тога. Рок је негде у складу са општим начином живота, општом површношћу. Кад одем на Академију, изђускам се и вратим се кући празан и туп. На литургију одем са истим расположењем, са потребом да доживим катарзу, али кући дођем сређен и миран… у сусрету са вером и традицијом, долазиш до хармоничног разрешења својих немира, а у рок животу долази до прикривања тих немира или потпуног отупљивања свих емоција. Зато људи у року изгубе ту неку креативну црту, истроше се, истроше се, истроше се… – искрено је рекао  Растко Лупуловић у интервјуу који је дао далеке 1996. године за магазин Цоол.

Прочитаје јошВажи за НАЈПОПУЛАРНИЈУ ЗАГОНЕТКУ на свету: Да ли можете да је решите из првог покушаја?

Александар Саша Кнежевић

Александар је заједно са Војиславом Туфегџићем аутор познате књиге "Видимо се у читуљи", по којој је направљен истоимени филм.

Кнежевић је био новинар "Политике", али га је судбина одвела на крају у Хиландар где се замонашио. Његово ново име је Ромило Кнежевић. Ни тада није престајао да се образује па је 6 година спремао докторат на Универзитету у Оксфорду

Арсеније Јовановић

Арсеније је свирао са члановима познатог бившег југоловенског бенда ЕКВ, што га је инспирсало да напише и објави књигу "Бог и рокенрол" 2006. године. Најбољи друг из детињства му је сликар Душан Герзич. Сада је у манастиру Острог.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas