Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико ПРИЈАТЕЉА човек треба да има? Мудра КИНЕСКА прича која може открити одговор на ово питање

Прича једног мудрог човека из Кине може открити колико је човеку пријатеља заправо потребно

1696335540_Foto-Shutterstock-mudrost.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Двадесетогодишњи младић је дошао свом старом прадеди и питао га: "Колико пријатеља треба да има човек?" Мудри старац рече: "Иди у башту и нађи најзрелије воће. Извади и донеси. Тако ће ти се открити истина."

Дечак је отрчао у башту, али су сви зрели плодови висили високо. Разумео је шта је његов деда мислио, није могао да се снађе овде без спољне помоћи, морао је да позове пријатеља. Позвао је комшију са којим се дружио, који му се подигао на рамена, али су схватили да им треба још најмање четири момка да дођу до јабука и крушака.

Младић је позвао све своје пријатеље, стали су један другом на рамена, и тако стигли до било које гране.

"Разумео сам шта си хтео да ме научиш", рекао је праунук. "Што особа има више пријатеља, то боље! Заједно можемо све!"

А старац се насмеја и одговори:

"Још увек ништа не разумеш! Требало би да има довољно пријатеља да један од њих помисли да помери мердевине до дрвета."

Свако у свом окружењу има људе са којима свакодневно комуницира по потреби - са колегама, шефовима, продавцима, шефовима... То су људи који пролазе кроз наш живот, мењају се, али има и оних који су увек ту, оних који су прави пријатељи. Људи који су ослонац и знају да кажу праве ствари у право време. Чак и када критикују, та критика има вредност и води нас до неких нових сазнања.

Постоји само неколико људи по којима можемо да назовемо дете или да поверимо све наше тајне. То су људи пред којима сте своји, не плашите се да ли ћете рећи нешто погрешно, да ли ће се наљутити, да ли ћете испасти смешни... Они су ваши и знају вашу душу.

Изрека да треба имати 100 пријатеља добра је само за младе људе који истражују свет и траже себе у њему. После 30-40 година, схвyатите ко су људи који су вам заиста потребни и прави пријатељи, а који само троше енергију. Такве животне лекције долазе са зрелошћу, а када следећи пут почнете да набрајате пријатеље на прсте једне или две руке, сетите се ове приче.

Колико је вама потребно пријатеља? Колико правих заправо имате?

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas