Oglas
· · Komentari: 1
SLOBODNO VREME

Koliko ste INTELIGENTNI? Ako rešite ove ZAGONETKE, znači da ste IZNAD PROSEKA

Svako od nas voli da proveri koliko se dobro snalazi sa zagonetkama, pitalica i logičkim pitanjima. Donosimo tri koja će vam reći koliko ste inteligentni.

zagonetka.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Evo prilike da izoštite um uz pomoć, samo naizgled, jednostavnih zagonetki. Na vama je da za najviše dva minuta pokušate da rešite ove tri mozgalice.

Pročitajte još: Prošlog leta se pojavio stidljivo, ovog će ga nositi SVI

Testovi inteligencije su obično prilično opširni i traju po nekoliko sati. Međutim, već sa ovim kratkim testom proverićete koji je nivo vaše inteligencije.  

Prva zagonetka

Pročitajte još:  Na dan venčanja, mladina mama je uradila NEOPROSTIVU STVAR - o tome se danima priča na društvenim mrežama

Okreni me na jednu stranu i ja sam sve. Prereži me na pola i ja sam ništa. Šta sam ja?

Drugo logičko pitanje

U jezeru rastu jezerske ruže. Svaki dan se udvostruči broj jezerskih ruža. Kako bi prekrile celo jezero, jezerskim ružama treba 48 dana. Koliko dana je potrebno dok jezerske ruže ne prekriju pola jezera?

Pročitajte još: ŠTIPAJTE, obojte ili čupkajte, ali sredite OBRVE na ova TRI načina

Treća zagonetka

Šta pripada čoveku, a drugi to češće koriste od njega samoga?


Foto: Pixabay

Rešenja

Pročitajte još: Srpski hirurg otkriva koja je DAMA imala mnogo plastičnih operacija, a vi ni NE SLUTITE!

1. Odgovor je broj 8.

2. Odgovor je 47 dana. Jezero će biti prekriveno nakon 48 dana, a količina jezerskih ruža se svaki dan udvostručuje, onda će jezero dan ranije biti pola pokriveno. 

3. Odgovor je ime. Retko govorimo o sebi u trećem licu, drugi koriste naše ime češće nego mi sami. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas