Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Марију је породица ПРОТЕРАЛА из села јер их је "ОСРАМОТИЛА": Решила да ОСНУЈЕ ГРАД где живе само жене - ОВО су правила

Необичан град Ноива до Кордеиро (Ноива до Kордеиро), у коме живе само жене, основан је давне 1891. године

1651257119_blur-g2d7fe3131_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Град је основала Марија Сенорина де Лима која је прогнана из свог села због прељубе.

Ноива до Kордеиро се налази у Бело Вале, око 428км северно од Рио де Жанеира, у југоисточном Бразилу. Овај мали бразилски град створила је жена, за жене, он има своја правила и свој систем организације рада и живота. У њему данас живи свега 600 становника, већином жена између 20 и 35 година и тек покоји мушкарац.

Уредиле су живот онако како желе и осећају се пријатно у свом женском царству. Верују да су у свом месту успеле да организују много бољи живот од мушкараца.

Прочитајте још: ДЕКОЛТЕ У ПРВОМ ПЛАНУ, ПЕВАЈУ СЕ НАРОДЊАЦИ: Бака постала ХИТ на мрежама због своје "тактике" за тражење мужа (ВИДЕО)

Само једном је ово женско насеље потпало под мушку диктатуру. Године 1940. евангелистички пастор Анисио Переира оженио се једном од мештанки Ноива до Кордеира.

Такође је постао оснивач цркве у граду и одмах је почео да намеће строга правила за жене. Тако је више од 50 година женама било забрањено да слушају музику, шишају се, пију алкохол, па чак и да користе контрацептивна средства.

Након смрти Анисија Переира, жене су чврсто одлучиле да више никада не дозволе ниједном мушкарцу да управља (њиховим) градом. У овом јединственом месту нема конкуренције, напротив, сви се осећају као једна породица. Помажу једна другој и деле све што имају.

Становница Ноива до Kордеира, Росале Фернандес, 49, каже да је град складнији него што би било да у њему живе и мушкарци:

- Много је ствари које жене раде боље од мушкараца. Наш град је лепши, уређенији и далеко складнији него да су мушкарци главни. Кад се појаве проблеми или спорови, решавамо их на женски начин, покушавајуц́и да нађемо консензус, а не сукоб. Делимо све, чак и земљу на којој радимо. Овде се нико ни са ким не такмичи. Све је то за једног, и једно за све. Недавно се цео град окупио како би помогао у куповини огромног телевизора широког екрана за наш центар заједнице како бисмо сви заједно гледали сапунице.

Неке имају мужеве и децу, међутим, мушкарци могу посетити своје супруге у Ноива до Кордеиру само викендом, баш као и синови који су напунили 18 година. Радним данима све девојке обрађују пољопривредно земљиште, кувају, организују импровизоване салоне лепоте и ревије једна за другу, за празнике и сајмове.

Прочитајте још: СВИ СЕ ОКРЕЋУ ЗА ЊОМ: "Момци воле да флертују са мном, али доживе шок када устанем" (ФОТО)

Ово необично место Ноива до Kордеиро има своје странице на друштвеним мрежама где се с времена на време појављују огласи за тражење мушкараца. На други начин дјевојке једноставно не могу створити нормалну породицу. Сви представници јачег пола са којима комуницирају су њихови рођаци.
Једна од жена, Нелма Фернандес (23), признала је да је немогуц́е да девојке у региону познате као изузетно лепе пронађу будуц́ег супружника:

- Овде једини мушкарци које упознамо или су ожењени или су у сродству са нама, сви су рођаци. Дуго нисам пољубила човека. Сви сањамо да се заљубимо и венчамо. Али ми волимо да живимо овде и не желимо да напуштамо град да бисмо нашли мужа - изјавила је Нелма пише “ДаилyМаил”

Сасвим очекивано, занимају их само нежење које су спремне да прихвате њихова женска правила и прилагоде се новом начину живота. Изненађујуће, многи мушкарци одазвали су се позиву да посете једини град на свету у коме места има само за жене.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas