Oglas
· · Komentari: 0

Mariju je porodica PROTERALA iz sela jer ih je "OSRAMOTILA": Rešila da OSNUJE GRAD gde žive samo žene - OVO su pravila

Neobičan grad Noiva do Kordeiro (Noiva do Kordeiro), u kome žive samo žene, osnovan je davne 1891. godine

1651257119_blur-g2d7fe3131_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Grad je osnovala Marija Senorina de Lima koja je prognana iz svog sela zbog preljube.

Noiva do Kordeiro se nalazi u Belo Vale, oko 428km severno od Rio de Žaneira, u jugoistočnom Brazilu. Ovaj mali brazilski grad stvorila je žena, za žene, on ima svoja pravila i svoj sistem organizacije rada i života. U njemu danas živi svega 600 stanovnika, većinom žena između 20 i 35 godina i tek pokoji muškarac.

Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu. Veruju da su u svom mestu uspele da organizuju mnogo bolji život od muškaraca.

Pročitajte još: DEKOLTE U PRVOM PLANU, PEVAJU SE NARODNJACI: Baka postala HIT na mrežama zbog svoje "taktike" za traženje muža (VIDEO)

Samo jednom je ovo žensko naselje potpalo pod mušku diktaturu. Godine 1940. evangelistički pastor Anisio Pereira oženio se jednom od meštanki Noiva do Kordeira.

Takođe je postao osnivač crkve u gradu i odmah je počeo da nameće stroga pravila za žene. Tako je više od 50 godina ženama bilo zabranjeno da slušaju muziku, šišaju se, piju alkohol, pa čak i da koriste kontraceptivna sredstva.

Nakon smrti Anisija Pereira, žene su čvrsto odlučile da više nikada ne dozvole nijednom muškarcu da upravlja (njihovim) gradom. U ovom jedinstvenom mestu nema konkurencije, naprotiv, svi se osećaju kao jedna porodica. Pomažu jedna drugoj i dele sve što imaju.

Stanovnica Noiva do Kordeira, Rosale Fernandes, 49, kaže da je grad skladniji nego što bi bilo da u njemu žive i muškarci:

- Mnogo je stvari koje žene rade bolje od muškaraca. Naš grad je lepši, uređeniji i daleko skladniji nego da su muškarci glavni. Kad se pojave problemi ili sporovi, rešavamo ih na ženski način, pokušavajući da nađemo konsenzus, a ne sukob. Delimo sve, čak i zemlju na kojoj radimo. Ovde se niko ni sa kim ne takmiči. Sve je to za jednog, i jedno za sve. Nedavno se ceo grad okupio kako bi pomogao u kupovini ogromnog televizora širokog ekrana za naš centar zajednice kako bismo svi zajedno gledali sapunice.

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu posetiti svoje supruge u Noiva do Kordeiru samo vikendom, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina. Radnim danima sve devojke obrađuju poljoprivredno zemljište, kuvaju, organizuju improvizovane salone lepote i revije jedna za drugu, za praznike i sajmove.

Pročitajte još: SVI SE OKREĆU ZA NJOM: "Momci vole da flertuju sa mnom, ali dožive šok kada ustanem" (FOTO)

Ovo neobično mesto Noiva do Kordeiro ima svoje stranice na društvenim mrežama gde se s vremena na vreme pojavljuju oglasi za traženje muškaraca. Na drugi način djevojke jednostavno ne mogu stvoriti normalnu porodicu. Svi predstavnici jačeg pola sa kojima komuniciraju su njihovi rođaci.
Jedna od žena, Nelma Fernandes (23), priznala je da je nemoguće da devojke u regionu poznate kao izuzetno lepe pronađu budućeg supružnika:

- Ovde jedini muškarci koje upoznamo ili su oženjeni ili su u srodstvu sa nama, svi su rođaci. Dugo nisam poljubila čoveka. Svi sanjamo da se zaljubimo i venčamo. Ali mi volimo da živimo ovde i ne želimo da napuštamo grad da bismo našli muža - izjavila je Nelma piše “DailyMail”

Sasvim očekivano, zanimaju ih samo neženje koje su spremne da prihvate njihova ženska pravila i prilagode se novom načinu života. Iznenađujuće, mnogi muškarci odazvali su se pozivu da posete jedini grad na svetu u kome mesta ima samo za žene.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas