Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МОЖЕ БИТИ ОПАСНО, А ДА ТОГА НИСТЕ НИ СВЕСНИ: Ове четири ствари никада немојте држати на врху фрижидера

Врх фрижидера многима делује примамљиво за складиштење ствари

1705486742_shutterstock_1390969019.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли држите кутије од хране, кухињске апарате које тренутно не користите или неке ситнице на врху фрижидера? Стручњаци за безбедност дома кажу да је то опасно, ево и због чега.

Врх фрижидера многима делује примамљиво за складиштење ствари - велики је и раван, изван видокруга нам је, па одлучимо да на њега поређамо све што нам тренутно смета на радној површини и у остатку кухиње.

Зашто не треба држати ствари на врху фрижидера, најпре је објаснио ватрогасац Џејмс Флин из Денвера.

"Фрижидер отпушта топлоту док хлади и замрзава вашу храну, и та топлота мора негде да оде. Кондензори фрижидера налазе се на врху, са стране или позади, у зависности од модела. Ако блокирате проток ваздуха, фрижидер ће се 'намучити' да охлади храну. У најбољем случају, скратићете му рок трајања, а у најгорем ризикујете опасност од пожара", објаснио је ватрогасац.

Ове четири ствари не треба држати на фрижидеру!

1. Мањи кућни апарати

Сметају нам на радној површини ако их не користимо баш у том тренутку, па је згодно да мање кућне апарате ставимо на врх фрижидера како би нам увек били при руци, а не би заузимали простор који користимо.

"Предмети који су тешки или нестабилни никада не треба да стоје на фрижидеру", упозорио је Флин. Сваки пут када отворите фрижидер, он се малкице помери и ризикујете да неки од уређаја падне и повреди вас.

2. Посуђе

Велике чиније за мешење заузимају много простора, а ако немате кухињске елементе у које могу да стану, можда ћете их поређати на врх фрижидера. Исто важи и за веће шерпе, лонце или тигање, кутије за одлагање хране...

Као и са кућним апаратима, ризикујете да падну на вас или члана породице, разбију се и посеку некога. Држање ствари на врху фрижидера није у складу ни са фенг шуи правилима за кухињу.

3. Кувари

Волите кување, имате гомилу кувара, али ко још има полицу за књиге у кухињи? Људи често зато држе куваре на врху фрижидера. Али папире и друге запаљиве ствари никада не треба држати на уређајима који "напорно" раде и греју. Ако падну иза фрижидера, могу да блокирају вентилацију, да не помињемо да може да се деси да падну некоме од укућана на главу.

4. Хлеб

Наравно, свеж хлеб нећете ставити на углавном прашњав врх фрижидера, али шта је са хлебом у кеси? Због топлоте коју фрижидер отпушта, ризикујете да се убуђа. Прочитајте и зашто у фрижидеру има светла, а у замрзивачу нема.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas