Откријте које то воће и поврће има више витамина Ц од цитруса. Бићете изненађени!

Oвај важан витамин крије се и у неким другима намирницама
ЦРВЕНА И ЖУТА ПАПРИКА
Паприка је број један када је у питању обиље витамина Ц. У 100 грама црвене и жуте паприке налази се 190 милиграма витамина Ц, што је скоро четири пута више него у поморанџама.
БРОКОЛИ
Броколи је богат различитим хранљивим састојцима, али и витамином Ц. Само 100 грама боколија довољно је да у организам унесете око 90 милиграма витамина Ц.
КЕЉ
Ово је прави извор здраве хране. Кељ је богат витаминима А и Ц и влаканима, а када је витамин Ц у питању, на свега 67 грама кеља има чак 80,4 мг овог витамина. У народној медицини, свежи листови кеља стављају се на болесне зглобове и чиреве, а сок од поврц́а је ове препоручује особама које пате од стомачних тегоба.
КИВИ
Још једно "кисело" воће које је одличан извор витамина Ц. Осим тога, киви је богат витаминима К, Е, калијумом и бакром. Истраживачи су доказали и да киви штити нашу ДНК од оксидативног стреса.
КАРФИОЛ
Карфиол може да се једе свеж или као додатак салати или јелу, а у своју исхрану требало би да га уврстите затошто на 100 грама карфиола има чак 70 милиграма витамина Ц.
(Блиц)
БОНУС ВИДЕО