· · Коментари: 0
КАЈАЊЕ

Звучи невероватно, али МУШКАРАЦ који је често прехлађен МОРА код ПСИХИЈАТРА - ево и ЗАШТО!

Невероватних 76 одсто људи жале због нечега што су пропустила у животу.

1593867608_Depositphotos_82235418_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Резултати студије објављени у часопису Emotion говоре да чак 76 одсто испитаника сматра да нису постали идеална верзија себе, јер нису следили снове, и да се првенствено кају због пропуштених прилика, а не због учињених грешака.

Прочитајте још: ПУТИНОВ ЛЕКАР открива тајну здравља СРБИМА! Пажљиво следите његова упутства

Научници су установили да кајање из поменутих разлога дуже и интензивније боли и да људи такве ситуације теже заборављају од оних у којима су ризиковали или нешто погрешно урадили.

Најчешће жалимо за стабилним односима.

Пропуштене шансе могу да нас подстакну на будуће успехе, јер нас стимулишу да преузмемо већи ризик како бисмо били успешни на пословном или емотивном плану. Стручњаци су идентификовали две врсте жаљења: активно жаљење, које се темељи на нечему што се догодило, и пасивно, због онога што смо хтели да урадимо а нисмо урадили.

- Најчешће жалимо за оним што нам је највредније и што нас највише усрећује, а људи жуде за стабилним односима - изјавио је вођа студије професор Мајк Морисон.

Мушкарци жале што немају боље образовање.

Код пословних одлука, показало се да мушкарци чешће од жена жале што немају веће образовање, јер би им то дало прилику да напредују у каријери.

Студија канадског универзитета Конкордија показала је да су особе које интензивно размишљају о неуспесима и које се пореде са "срећнијима" од себе чешће прехлађене и подложније болестима. Емоционални стрес повезан са жаљењем може изазвати неравнотежу хормона и имуног система.

Прочитајте још: Штити СРЦЕ, чува ВИД, успорава СТАРЕЊЕ коже, а свима је брзо доступно

Закључак студије је да они који се тешко мире са догађајима из прошлости морају да исправе грешке уколико имају прилику за то или да науче да прихвате постојећу ситуацију како не би угрозили здравље.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.