Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НА КОЈОЈ РУЦИ СЕ НОСИ БРОЈАНИЦА? Свештеник детаљно објаснио сиболику коју она носи

Ствари које сви верници треба да знају

1715261221_Foto-Profimedia-brojanica.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Отац Владимир Замахајев је једном приликом на Јутјубу објаснио на којој руци се носи бројаница и шта је заправо бројаница. “Бројанице многи људи носе као модни детаљ. Постоје од различитог материјала, па онда то људи носе и онда показују то. Сврха бројанице је да нам помогне у молитви“, почео је отац Владимир и додао:

“Бројаница је намењена молитви у случајевима када немамо времена да се молимо на класичан начин. Дакле јутарња и вечерња молитва, него у току дана да понављано себи кратке молитве ‘Оче наш’ или ‘Богородице Дјево’. Та молитва нас подиже да бисмо ми сачували јединство тела и духа. Та бројаница нас враћа на земљу, наше то уздизање према небу нас подиже. Бројаница нас враћа и тај додир бројанице треба да нас веже за земљу“, рекао је отац.

Колико бројаница има куглица

Бројаница има тачно одређени број куглица. “Оне мале бројанице имају 33 куглице, ако се то помножи са три добије се 99, односно то је отприлике као стотину. Ако имамо стотину неких молитви да поновимо ми ћемо три пута да окренемо ту малу бројаницу. Постоје и оне велике бројанице које имају по стотину чворова где већ имамо тај одређени број. На тај начин човек може да зна колико је пута поновио одређену молитву. Те молитве треба да се понављају одређени број пута, не треба да се претера ни у томе. Колико пута ће да понавља то зависи и од тога како је ваш духовник одредио”, рекао је Отац Владимир Замахајев.

На којој руци се носи бројаница?

“На којој руци ћемо да носимо бројаницу то је у суштини потпуно безначајно питање. У принципу, ако смо дешњаци онда десном руком вртимо куглице и онда ћемо носити на левој руци. Некоме је опет лакше да врти левом руком куглице, па ће онда носити бројаницу на десној руци. То је нешто што нема везе где се налази на руци, важно је само да се она користи на прави начин и да не буде само један модни детаљ као што је постало популарно. Треба да се користи као средство које нам помаже у молитви”, закључио је Отац Владимир Замахајев.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas