Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛИСТ МИ ЈЕ БИО КАО БУТИНА

На одмору јој се ПРОСУО КОКТЕЛ по ногама, а онда је почео ХОРОР: Нисам знала шта ми је док се нисам сетила шта смо пили! (ФОТО)

После наизглед безазлене ситуације доживела је хорор који је трајао три месеца!

1625574705_noga.JPG
Фото: Принтсцреен/Инстаграм
Oglas

Опекотине од сунца уобичајена су појава лети, али оно што никако не очекујете да вам се озбиљне опекотине појаве од омиљеног коктела.

Меган Кленси десило се управо то – просут јој је коктел на стопало док је била на броду, а затим су, услед изложности сунчевој светлости, настале опекотине.

Коктел је садржао водку

Коктел који јој је пријатељица случајно просула на ногу садржао је водку, сок од лимете и киселу воду, а 44-годишња жена одмах је обрисала све са коже и наставила да ужива са друштвом.

Међутим, два дана касније појавили су пликови.

"Те ноћи сам морала да спавам са стопалом у кутији, тако да га ништа не додирује јер је кожа била толико осетљива, а одозго сам ставила хладне облоге да извлаче топлоту", прича Меган.

Лист ми је био величине бутине

Наредног јутра није могла да обује ципелу, а болови су били толики да је отишла у хитну. Дијагноза коју је добила – фотоконтактни дерматитис.

Она истиче да је реакција била веома гадна, те да јој је отекла нога до колена.

"Лист ми је био величине бутине, толико је било гадно. Ја сам прилично склона опекотинама од сунца, али ово је личило на опекотине од киселине. Потрајало је три месеца док се промене на кожи нису потпуно повукле. Онај црвени пигмент, попут белега коју нека деца имају кад се роде, траје месецима".

Није знала шта је пила

Оно што је додатно закомпликовало ситуацију је то што Меган није могла одмах да се сети шта је узроковало такву реакцију.

"Шест сати сам седела у хитној, они су ме испитивали да ли ме можда огребао или ујео пас, да ли сам згазила на нешто у води. Једино што је на крају помогло да схватимо је то што сам имала и малу опекотину на другој нози. Изгледало је као нешто што је пало на моје стопало и прелило се на друго".

Утврдивши да је реч о контактном дерматитису, лекари су је послали кући уз лекове и креме, али и даље нису знали узрок, све док се њена пријатељица није јавила и питала да ли је можда просути коктел узрок.

И тада је вратила филм уназад – догодила се реакција сунчеве светлости и киселине у пићу, тј. сока лимете и тако су настале такозване "маргарита опекотине".

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas